DuList IN

‘ISKASAPILA JU JE’ Josipa Lisac izvedbom himne izazvala lavinu negativnih komentara

'ISKASAPILA JU JE' Josipa Lisac izvedbom himne izazvala lavinu negativnih komentara

Hrvatska glazbena diva Josipa Lisac izvela je ovog utorka hrvatsku himnu na inauguraciji novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Lisac je himnu pak otpjevala u svom prepoznatljivom stilu što nikako nije naišlo na odobrenje javnosti. Iako je ona za svoju izvedbu prokomentirala kako joj je bila ‘mrak’, mnogima se ona nije svidjela. Društvene su se mreže tako užarile od negativnih komentara, a tek rijetki su oni pozitivni. Mnogi joj zamjeraju što je previše ‘otezala’ riječi himne, drugi da je nerazgovjetno pjevala te da je pola riječi ‘progutala’. Pojedinci su komentirali da je cijelu himnu iskasapila i da je zaboravila riječi. Neki su se pak našalili da bi bilo bolje da je pustila bivšu predjednicu Kolindu Grabar – Kitarović da ona otpjeva himnu.

Pojedinci su istaknuli da se čak i premijer dosađivao, okretao očima i uzdisao, dok je Josipa Lisac ‘otezala’ riječi himne. O izvebi Josipe Lisac već se počelo pisati i u medijima susjednih zemalja te se ističe kako Hrvati negoduju zbog ovog kako ga nazivaju ‘proizvoljnog’ aranžmana. Na društvenim mrežama i pojedini su strani državljani komentiralo kako je Josipina izvedba sramotna i da je to najlošija verzija hrvatske himne koju su ikada čuli. Čini se da je ovaj događaj u cijelosti zasjenio inauguraciju novog predsjednika. O negativnim komentarima oglasila se i sama glazbenica.

-Sada ću vam biti najiskrenija. Ovo je vrlo svečani trenutak. Čestitam predsjedniku Zoranu Milanoviću. Mene je bilo strah. Morala sam se rano ustati i to je za mene nešto strašno. Ja koja se dižem oko 11 sati, onda si možete misliti kako je meni bilo. I glas mora biti u top formi – rekla je Josipa Lisac za 24 sata. Nekima se neće svidjeti, no to je sloboda. Treba voljeti svoju zemlju, biti slobodan u njoj, treba stvarati u njoj. Voljeti sebe i sve oko sebe – poručila je Lisac.

A, ovdje možete poslušati kako je zvučala izvedba Josipe Lisac.

Foto: Screenshot/HRT

Pročitajte još

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist

SEVE U DUBROVNIKU ‘Ljubav se ljubavlju vraća’

Dulist

Severina prije nastupa u Revelinu objavila video s aerodroma: ‘Ovaj čovjek me stalno prati’

Dulist