Sport

IRONMAN Diklić najbolji u Barceloni!

diklic barcelona ironman

Jakša Diklić, sjajni mladi triatlonac iz Močića, vratio se iz Barcelone, gdje je na iznimno zahtjevnom natjecanju Ironman 70.3 u svojoj kategoriji 18-24 završio na najvišem postolju, dok je u ukupnom poretku bio trideset i treći.

– Uoči same trke sam odradio najbolje i najbrže treninge u sve tri discipline pa su očekivanja bila malo veća, ali kupnja bicikla se malo odužila od planiranog pa sam samu trku odradio s dosta opreza jer je bila dosta tehnički zahtjevna na biciklističkom segmentu – objavio je Diklić na svojoj internetskoj stranici 3diklic.com.

– Napokon sam kupio novi bicikl, ali sam ga dobio sedam dana prije utrke u Barceloni pa se nisam stigao na njega naviknuti. U budućim bi utrkama trebalo biti dobro jer se benefiti osjete već nakon par treninga na njemu – ističe Diklić, koji je konačno dočekao jednu utrku bez pehova.

– S malo boljim biciklom bio bih sigurno u Top 20. Izborio sam mjesto za Svjetsko prvenstvo u Mont Tremblantu i nadam se da ću uspjeti posložiti finacijsku podlogu jer bih na toj utrci mogao ići na jako visok plasman. S utrkom mogu biti zadovoljan jer se ipak vidi očit napredak i s lošije odrađenim biciklom te u sljedećim utrkama očekujem još bolje rezultate – zaključio je Diklić.

Inače, Diklić je ove godine slavio i na Duatlonu Herceg Novi, a u ovom dijelu sezone još planira nastupe u Podgorici (31.5. sprint triatlon), Zagrebu (15.6. Non Drafting olimpijski triatlon) i Tivtu (Olimpijski triatlon). Naravno, glavni nastup sezone bit će u rujnu nastup na Svjetskom prvenstvu u kanadskoj državi Quebec, točnije u gradiću Mont Tremblant.

Pročitajte još

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist