Aktualno

Singapurci preuzimaju Kupare!

Singapurci preuzimaju Kupare!

Avenue ulaganja, investitor u projekt hotelskog resorta Kupari u Župi dubrovačkoj, u priopćenju je istaknuo kako od ovog utorka posluje pod nazivom ‘Kupari Luxury Hotels’.

Rezultat je to snažnog strateškog povezivanja s grupacijom Hotel Properties Limited (HPL) iz Singapura. HPL u vlasničku strukturu ulazi s 50 posto kapitala čime se dodatno pojačava odlučnost realizacije projekta Kupari.

-HPL je grupacija koja je već više od 40 godina specijalizirana za upravljanje i rad, razvoj hospitality nekretnina te vlasništva hotela. U svom portfelju ima interese u 36 hotela pod prestižnim ugostiteljskim markama kao što su Four Seasons, Hilton International, Como Hotels, InterContinental Hotels Group, Six Senses Hotels i Marriott International. Osim toga, Grupa također upravlja vlastitim portfeljem hotela pod markama, poput Hard Rock Hotels i Concorde Hotels & Resorts. Grupa posjeduje hotele, odmarališta i galerije za kupovinu u 15 zemalja (Singapur, Malezija, Tajland, Indonezija, Maldivi, Sejšeli, Vanuatu, Sjedinjene Američke Države, Butan, Tanzanija, Južna Afrika, Vijetnam, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija i Šri Lanka) – objašnjavaju u priopćenju.

Dosadašnja dvočlana Uprava Kupari Luxury Hotels u sastavu Aline Yuvakaevae i Mariyana Tkacha proširuje se za još dva člana i to za Andrewa Christophera Robertsa i Christophera Lim Tien Locka. Na čelu nove uprave bi će Mariyan Tkach.

– Ono što je bitno napomenuti jest kako ulaskom uglednog strateškog partnera poput HPL-a s višegodišnjim iskustvom u hospitality industriji i razvoju projekata poput našeg, još jednom snažno pokazujemo našu odlučnost u realizaciji projekta Kupari i svih preuzetih obveza iz ugovora s Republikom Hrvatskom – istaknula je Alina Yuvakaeva, članica Uprave tvrtke Kupari Luxury Hotels, te dodala kako se u ovom trenutku intenzivno radi na pripremi projektne dokumentacije i dovršetka idejnog projekta, koji je, podsjetila je, dodijeljen uglednom hrvatskom arhitektonskom studiju 3LHD-u. Dva nova člana Uprave koji dolaze i HPL-a donose sa sobom višegodišnje iskustvo upravo na razvoju projekata sličnih Kuparima.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist