Kultura

Intimna i strastvena ‘Lulu’ očarala publiku na Lovrjencu

Intimna i strastvena 'Lulu' očarala publiku na Lovrjencu

Plesno-kazališno-glazbena monodrama Lulu koreografa i redatelja Staše Zurovca u izvedbi brazilske balerine i performerice Andresse Miyazato uz rumunjskog virtuoza Alexandera Balanescua na violini inspirirana dramskim Lulu komadima Franka Wedekinda oduševila je festivalsku publiku u subotu navečer na tvrđavi Lovrjenac.

Intimna monodrama kroz prolog i šest plesno glazbenih poetskih slika-činova priča o Lulu, jednoj od najpoznatijih femme fatale u povijesti literature, a utjelovljuje je sjajna Andressa Miyazato, bivša glavna plesačica Staatstheatera Darmstadt i Musiktheatera Linz. Gracioznim pokretima i izvrsnim iskazom emocije, ona uvjerljivo iznosi priču o fatalnoj ženi koja manipulirajući prirodnom silom ženske seksualnosti želi zavladati i osvetiti se muškom svijetu, a kroz djelo prolazi preobražaj do sasvim drukčije žene kojom vlada krvotok nevinih karakteristika naglašene ranjivosti ili žene koja je jednostavno ono što jest i koja prkosi svim specifikacijama. Za glazbu zadužen je violinist Alexander Balanescu koji potpisuje skladbe te ih i uživo virtuozno izvodi na sceni. Čarobnu večer na Lovrjencu publika je nagradila dugotrajnim pljeskom i povicima Bravo! pa se ovaj dvojac više puta vraćao na poklon, gdje su im se pridružili redatelj i koreograf Staša Zurovac te oblikovatelj svjetla Marko Mijatović. Scenografiju i kostime potpisuje Bjanka Adžić Ursulov, a oblikovanje zvuka David Kent.

Lulu će na Lovrjencu zaplesati još večeras, 1. kolovoza u 21:30 sati, a mjesto u gledalištu moguće je osigurati online na www.dubrovnik-festival.hr te putem servisa www.ulaznice.hr, ali i na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja je otvorena od 9:00 do 21:30 sati te na lokaciji izvedbe uoči početka programa.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist