Hrvatska

Internetom se širi novi pokušaj prijevare, Carinska uprava uputila važno upozorenje

Internetom se širi novi pokušaj prijevare i krađe osobnih podataka putem phishing poruka, s pozivom na plaćanje nepostojećeg carinskog duga, stoga pozivamo građane na pojačanu pažnju kod otvaranja ovakve elektroničke pošte sumnjiva sadržaja – objavila je Carinska uprava.

Ministarstvo financija, Carinska uprava zaprimila je više dojava, iz kojih proizlazi da su građani na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili obavijesti, od strane nepoznatih osoba, kojima ih se obavještava da će im putem međunarodne kurirske službe FedEx biti dostavljena pošiljka čija je vrijednost veća od 2.500,00 gourdea (haićanski gourd – valuta Haitija).

Nadalje, izvješćuje ih se da na pošiljku treba obračunati davanja na ime carine i PDV-a, te da se prije izdavanja pošiljke treba što žurnije uplatiti 1.050,00 Eura.

Dokument je ovjeren nevjerodostojnim pečatom, nepostojeće carinske administracije te potpisom osobe koja je dužnost ravnatelja Carinske uprave obnašala prije više od pet godina.

Upozoravaju se građani kako se radi se o pokušaju prijevare s ciljem krađe osobnih podataka.

Građani se mole da na navedene poruke ne odgovaraju.

-U svakom slučaju, budite oprezni i čuvajte svoje osobne podatke, a ukoliko ipak postanete žrtvom prijevare o tome odmah obavijestite Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske – upozorili su iz Carinske uprave.

Pročitajte još

[PRVI DAN 2023.] Minimalni iznos kojeg ćete moći podići s bankomata je deset eura

Dulist

Još jedna namirnica povlači se zbog neoznačenog alergena E220 – sumporovog dioksida

Dulist

[ZABILJEŽEN RAST] Krajem srpnja gotovo 110 tisuća nezaposlenih osoba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija