Kultura

Inspirirajte se baštinom na predavanju u Konavlima

“Tkanje kultura. Etno baština kao inspiracija za kreativno djelo. Primjer Otti Berger”, naziv je predavanja i radionice koja će se održati u Zavičajnom muzeju Konavala u ponedjeljak, 15. svibnja u 18 sati.

Inspiracija baštinom dvosmjeran je kreativni impuls koji održava na životu baštinske elemente istovremeno otvarajući nove kreativne mogućnosti, a u svim vrstama izričaja uvijek mogućnost za novu kreaciju. Iz perspektive struke mogućnosti i problematiku će predstaviti profesorica Ljubica Marčetić Marinović, inače izv. prof. mag. art. s Umjetničke akademije u Splitu.

Nakon predavanja uslijedit će rasprava i interaktivna radionica. Iz Zavičajnog muzeja Konavala pozivaju sve koji se bave vezom, tkanjem, keramikom ili bilo kakvim drugim oblikovanjem, a traže nadahnuće u baštinskom da se pridruže predavanju.

Prof. Ljubica Marčetić Marinović, rođena Zadranka, obrazovana za produkt dizajnericu na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, radni vijek provodi kao nastavnica dizajna na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Privatno poduzetništvo ostvaruje već 1997. godine osnivajući Studio za grafičko oblikovanje Lik u kojem samostalno radi grafičke poslove kreiranja identitetskih sustava. Radove kojima propituje teme edukacije u dizajnu, ekologije te pojedine nastale za kulturne institucije, izlaže međunarodno. U Zadru je zajedno s majkom Lucijom Marinović tijekom petnaest godina izrađivala i prodavala rukotvorine. Živi i radi u Zadru i Splitu.

Pročitajte još

Završna izložba maturanata slikarskog odjela Umjetničke škole ovog petka u Galeriji mladih

Dulist

Subotu provedite u Umjetničkoj galeriji!

Dulist

U Sarajevu održana promocija knjige u čast Balda Bogišića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija