Aktualno

Inspektori nastavili s ‘češljanjem’ cijena na dubrovačkom području, evo što su utvrdili

Tržišna i turistička inspekcija Državnog inspektorata nastavlja s pojačanim inspekcijskim nadzorima koji imaju za cilj utvrditi je li došlo do porasta cijena roba i usluga neposredno prije uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Na području naše županije je do ponedjeljka, 30. siječnja obavljeno ukupno 128 inspekcijskih nadzora. Kako iz Državnog inspektorata navode za DuList, od ukupno obavljenih inspekcijskih nadzora, obavljena su 64 inspekcijska nadzora u ugostiteljstvu, 17 inspekcijskih nadzora u trgovini na malo, 12 inspekcijskih nadzora u trgovini na malo pekarskim proizvodima te 35 inspekcijskih nadzora nad pružateljima usluga.

Od ukupnog broja obavljenih inspekcijskih nadzora u 16 slučajeva utvrđena je nepoštena poslovna praksa neopravdanog povećanja cijena u uslužnim djelatnostima, te u četiri (4) slučaja u djelatnosti trgovine na malo pekarskim proizvodima.

-Uz Vaše pitanje o ugostiteljskoj djelatnosti na području Dubrovačko-neretvanske županije, u 21 slučaj je utvrđena nepoštena poslovna praksa neopravdanog povećanja cijena. Isto tako, utvrđeno je da je ukupno 41 subjekt vratio cijene na dan 31. prosinca 2022. godine, te je u tijeku poduzimanje zakonom predviđenih mjera prema poslovnim subjektima koji su neopravdano povećali cijene nakon 31. prosinca 2022. godine odnosno od 1. siječnja 2023. godine pa do dana inspekcijskog nadzora – zaključuju iz Državnog inspektorata.

Pročitajte još

BUDITE NA OPREZU Ako dobijete ovakav e-mail, odmah ga izbrišite!

Dulist

CRNOGORSKI POVJESNIČAR PROF. DR. SC. BOBAN BATRIČEVIĆ Milatović je hibrid velikosrpstva i populizma!

Barbara Đurasović

PRVA OD ŠEST U Dubrovnik uplovila brza brodica hitne službe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija