Aktualno

INA konačno dobila koncesiju za benzinsku postaju na Orsanu

pumpa orsan

INA je konačno regulirala status benzinske postaje na Orsanu. Vlada RH je, naime, na danas održanoj sjednici ovoj naftnoj kompaniji dala koncesiju za gospodarsko korištenje postojećih benzinskih postaja na pomorskom dobru: Bol, Crikvenica obala, Dubrovnik Orsan, Korčula Dominče, Uble otok Lastovo, Mali Lošinj obala, Rogač Šolta.
Površina pomorskog dobra na Orsanu koje se daje u koncesiju iznosi 999 metara kvadratnih.
Godišnja koncesijska naknada koju koncesionar plaća za gospodarsko korištenje pomorskog dobra sastoji se od stalnog i promjenjivog dijela naknade, ističe se u dokumentu Vlade RH.
Stalni dio iznosi 5 eura po m2 zauzete ukupne površine pomorskog dobra godišnje, a promjenjivi dio iznosi 4,5 posto prihoda ostvarenog na koncesioniranom području.
Na temelju Vladine Odluke ministar mora, prometa i infrastrukture će u roku od 90 dana od dana njene izvršnosti, sklopiti ugovor o koncesiji pomorskog dobra.
Ugovor o koncesiji, napomenuto je, sklopit će se nakon što koncesionar podmiri naknadu s obilježjima naknade za koncesiju računajući od 1. siječnja 2019. godine, a koju će utvrditi nadležno tijelo.

Pročitajte još

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist

Trajekt ‘Oliver’ u kvaru, pluta u Korčulanskom kanalu

Dulist