AktualnoGrad

IMATE SVOG KANDIDATA? Prijedložite ga za javno priznanje Grada Dubrovnika

IMATE SVOG KANDIDATA? Prijedložite ga za javno priznanje Grada Dubrovnika

Odbor za javna priznanja Gradskog vijeća Grada Dubrovnika pokrenuo je postupak predlaganja kandidata za javna priznanja koja se dodjeljuju prigodom blagdana Svetog Vlaha – Dana Grada.

Uz proglašenje počasnog građanina Grada Dubrovnika, javna priznanja obuhvaćaju Nagradu Dubrovnika te Nagradu Dubrovnika za životno djelo.

“Nagrada Dubrovnika” dodjeljuje se za postignuća važna za Grad Dubrovnik na raznim područjima djelovanja i stvaralaštva i to pojedincima, trgovačkim društvima, ustanovama i drugima, dok se “Nagrada Dubrovnika za životno djelo” dodjeljuje pojedincima, hrvatskim i stranim državljanima za iznimna postignuća važna za Grad Dubrovnik na raznim područjima djelovanja i stvaralaštva.

Počasnim građaninom Grada Dubrovnika može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili stranac koji je svojim djelovanjem i postupcima znatno doprinio promicanju, značenju i ugledu Grada Dubrovnika, ostvarivanju i razvijanju međusobnih odnosa Grada Dubrovnika i drugih gradova, naroda i država, razvoju demokracije, mira u svijetu i općem napretku čovječanstva.

Dodjelu javnih priznanja mogu predložiti Odboru, uz obrazloženje, svi zainteresirani. To pravo jedino nemaju vijećnici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i zaposleni u tijelima Grada Dubrovnika.
Potencijalni predlagači mogu dodjelu javnih priznanja predložiti Odboru za javna priznanja, uz obrazloženje, najkasnije do 28. prosinca 2018. godine.

O načinu i pojedinostima vezanim uz podnošenje prijedloga pročitajte u pozivu – OBAVIJEST – Pokreće se postupak za predlaganje kandidata za javna priznanja za blagdan svetog Vlaha/Dana Grada Dubrovnika

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist