Hrvatska

IMATE ‘ŠVICARSKI’ KREDIT? Tribina udruge ‘Franak’ uskoro u Dubrovniku

IMATE 'ŠVICARSKI' KREDIT? Tribina udruge 'Franak' uskoro u Dubrovniku

Udruga Franak zbog velikog interesa građana, koji su imali, ili još uvijek imaju, potrošačke, stambene ili auto kredite vezane uz valutu švicarski franak, organizira tribine i savjetovanja za građane diljem Hrvatske.

Tema tribina su Presude Visokoga trgovačkog suda Republike Hrvatske u kolektivnoj presudi protiv 8 banaka (što znači kolektivna presuda u slučaju franak, tko prema njoj ima pravo na tužbu, ništetnost ugovora,ništetnost ugovornih odredaba, pravna pitanja: konverzija, ništetnost ugovora, zastara za eurske i kunske kredite, zastara potraživanja za CHF kredite, potrebna dokumentacija za tužbe, revizije banaka…)

U subotu, 6. listopada, Udruga Franak, na temu Presude Visokoga trgovačkog suda Republike Hrvatske u kolektivnoj presudi protiv 8 banaka, organizira tribinu u Dubrovniku, od 18 sati, u Grand Hotelu Park (velika konferencijska dvorana), na adresi Šetalište kralja Zvonimira 39.

Ukratko o presudi Visokoga trgovačkog suda Republike Hrvatske.

Presuda VTS RH je donesena 13. lipnja 2014. za nepoštenu promjenjivu kamatnu stopu za 7 banaka te 14. lipnja 2018. i za Sberbank.

14. lipnja 2018. VTS RH je presudio da je i valutna klauzula CHF nepoštena i ništetna u ugovorima koji su ugovoreni u svih 8 banaka, RBA, PBZ-u, ZABA-i, Sberbank (bivša Volksbank), Addiko bank (bivša Hypo i Slavonska banka), OTP Bank, Erste banka i Splitska banka te je istoga datuma presuđeno i da je nepoštena i ništetna ugovorena promjenjiva kamatna stopa u Sberbank. Ta presuda obvezujuća je za sve sudove u RH, za potrošačke ugovore i prema 8 osuđenih banaka te u privatnim sudskim procesima oni moraju na temelju kolektivne presude presuditi i za pojedinačne ugovore iste nepoštene ugovorne odredbe.

Cilj tribine nam je informirati građane o njihovim pravima i mogućnostima obzirom na presudu VTS RH-a. Kako je korisnika kredita u švicarskim francima bilo oko 125 tisuća, vjerujemo da će ova tema zanimati brojne građane s područja Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te vas pozivamo da nam se pridružite ili kontaktirate radi izjava poslije tribine.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist