Aktualno

Ilijinu glavicu koče dugovi iz 1978.

Rekonstrukciju raskrižja na Ilijinoj glavici zbog imovinsko-pravnih prepreka te ishođenja potrebnih dozvola možda neće biti moguće dovršiti do 15. lipnja.

Razlozi su, tvrde u gradskoj upravi, realni, odnosno leže u proceduri koju svaki projekt mora proći. No, kada je riječ o Ilijinoj glavici pojavili su se neriješeni imovinsko-pravni odnosi u Ulici Pera Bakića, koji su se rješavali ima 30 godina. Točnije 1978. godine izvršena je eksproprijacija zemljišta u Ulici Pera Bakić, koja je bila konačna i pravno valjana, provedena u katastru no ne i u zemljišniku.

Odnosno Grad Dubrovnik nije uknjižen na to zemljište, jednako kao što nije uknjižen ni na skoro sve prometnice na području grada.
Iz toga razloga gradska uprava morala je izvršiti reviziju cijelog postupka, te sve ponovno predati u zemljišno-knjižni odjel kako bi se Grad Dubrovnik konačno na te parcele uknjižio. Pa iako je jedinicama lokalne samouprave sukladno novim zakonskim propisima ostavljena mogućnost uknjižbe na prometnice samo na temelju geodetskog snimka, predstavnici suda i zemljišnika Grad su upozorili kako ne postoji sudska praksa u tim slučajevima.

Stoga se od toga odustalo i krenulo u već spomenutu proceduru. No, u proračunu je za ovu godinu za križanje na Ilijinoj glavici predviđeno 14 milijuna kuna. Radovi bi mogli početi krajem ožujka, početkom travnja no neće do kraja biti završeni do sezone, a u cijeloj ovoj priči treba imati u vidu kako je riječ o raskrižju na kojem će se usprkos radovima promet morati odvijati i dalje.

Pročitajte još

DIZAJNERICA I STILISTICA BARBARA KNEZ Trendovi u interijeru koji će vladati u 2023. godini!

Dulist

Seizmolog Kuk: ‘Ovako jaki potresi kod nas nisu mogući’

Dulist

Roko s bauštele: Evo da ne kažu da sam se prodao za fotelju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija