Aktualno

Za Pelješki most i u prosvjed!

Za Pelješki most i u prosvjed!

Načelnici općina s Pelješca i Korčule održali su konferenciju za novinare kako bi naglasili koliko je Pelješki most nužan za Dubrovačko-neretvansku županiju.

– Pelješki most nije interes juga nego cijele Hrvatske – kazao je Tomislav Jurjević, načelnik općine Orebić dodavši kako bi taj most trebalo nazvati Most Republike Hrvatske.
– Uloga Pelješkog mosta je povezati i osigurati integritet Republike Hrvatske. Imamo pravo kretati se bez pokazivanja isprava – istaknuo je Jurjević.

Predsjednik Općinskog vijeća Blata Želimir Bosnić kazao je kako načelnici općina reagiraju na izjave potpredsjednika Vlade RH Radimira Čačića kako će se umjesto mosta graditi autocesta kroz BiH, koja košta jednako kao most.
– Ako nema novaca, onda nema ni za most ni za autocestu – zaključio je Bosnić, koji nije imao pravi odgovor na pitanje zašto su načelnici o svemu šutjeli tijekom dva mandata vladavine HDZ-a.

– Možda je bila greška „vezati“ most za proračun, možda je trebalo dignuti kredit od 250 milijuna eura i „vezati“ ga za Hrvatske ceste – ponudio je svoje mišljenje Bosnić.

Načelnik općine Smokvica Lenko Salečić kazao je kako odustajanje od mosta „nije dobro ni za otočane, ni za Hrvatsku“.

Na novinarsko pitanje hoće li se organizirati na drukčiji način osim konferencije za medije, Tomislav Jurjević je kazao kako će se sigurno okupiti u jednu vrstu prosvjeda, ali da još ne zna kako.

Pročitajte još

SKUPO SPORO PRAVOSUĐE Evo koliko je država morala platiti u samo jednom mjesecu

Dulist

ZBOG IZBORA Banke 17. travnja neće raditi, uputile poziv klijentima

Dulist

NEBOJŠA STOJČIĆ Moramo raditi na brendu Dubrovnika kao sveučilišnog grada. Izblijedio je s jačanjem turizma

Andrea Falkoni Račić