DuList IN

IGRE PRIJESTOLJA Talijani oduševljeni ‘dubrovačkim grudobranom’

Game of Thrones

”Doživio sam „deja vu“ zahvaljujući epizodama HBO serijala”, komentirao je svoje dojmove Andrea Bedeschi, glavni urednik talijanskog kinematografskog portala „BadTaste.it“ u Dubrovniku, na kojem je uoči početka emitiranja četvrte sezone serijala objavljen je veliki članak s nizom fotografija posvećen – Dubrovniku, Kraljevom Grudobranu (eng. King’s Landing)
Planetarna popularnost serijala Game of Thrones nije zaobišla ni susjednu Italiju, te su prošlog ljeta u periodu od 29. srpnja do 1. kolovoza 2013., u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i uz potporu talijanskog predstavništva HTZ u Milanu, u našem gradu boravili glavni urednik portala Andrea Bedeschi sa suradnicima i u četiri dana obišli lokacije snimanja HBO uspješnice.
U opširnom tekstu pod naslovom „BadTV putuje tragovima obitelji Lannister“ koji je popraćen nizom fotografija lokacija snimanja od stare gradske jezgre, do Lokruma i Trstenog, objavljenom na ovom vrlo čitanom talijanskom portalu i distriburianom putem njihovih socijalnih mreža, istinski oduševljeni, autori ističu:
„Ne umanjujući ljepote Sjeverne Irske, imati priliku posjetiti lokacije snimanja Game of Thrones u Dubrovniku i njegovoj okolici bilo je zaista odlično iskustvo. Boraviti u Arboretumu Trsteno, gdje ćete se naći u prekrasnim vrtovima Kraljevog grudobrana i moći sebi dočarati polemike između Lorda Varysa i Short Fingera, naći se na krovu vile i čuti odjek riječi Lady Olenne i Sanse Stark… Popeti se na zidine povijesne jezgre i doživjeti pogled koji vam oduzima dah, odmah prepoznati obrise Kraljevog grudobrana, ući u kulu Minčeta gdje je Daenerys tražila svoje zmajeve…Svi su vidjeli moje izraze lica ispunjene istinskim čuđenjem i divljenjem dok sam promatrao lokacije znajući ih napamet, doživljavajući „deja vu“ zahvaljujući epizodama HBO serijala.Ostalo je još svega desetak dana do službenog početka emitiranja četvrte sezone Game of Thrones, koje će u SAD–u prikazivanje početi 6. travnja, a u europskim državama 7. travnja, dok bi Dubrovnik trebao imati svoju ekskluzivnu pretpremijeru 5. travnja.

Potaknuti izvrsnim odjekom prošlogodišnjih marketinških aktivnosti u Španjolskoj, Turistička zajednica Dubrovnika u suradnji s Predstavništvom HTZ u Španjolskoj i TZ Splitsko – dalmatinske županije organizira i posebnu prezentaciju na temu Game of Thrones i snimanja u našim krajevima u okviru sajma SITC Barcelona, koji se odvija od 3.-6. travnja u ovom katalonskom gradu, javljaju iz TZ-a Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

16-godišnja Metkovka oduševila Severinu i ostatak žirija u prvoj epizodi SuperStar-a

Dulist

[FOTO] Matador u Revelinu oduševio melodičnim i progresivnim setom

Dulist

Adi Šošarić Šoše i Giuliano otvaraju zimsku koncertnu sezonu u Revelinu!

Dulist