Politika

“Ignorirajte današnju izbornu skupštinu”

"Ignorirajte današnju izbornu skupštinu"

Opunomočenik OO HDZ-a Konavle kojeg je osnovao Nikša Trojanović, odvjetnik Vladimir Gredelj uputio je otvoreno pismo predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku.

– Kako mi je jučer grupa «mentalnih siledžija ukrala» Konferenciju za tisak,čije troškove snose moje stranke, prisiljen sam svoju obvezu spram mojih stranaka pokušati izvršiti  na drugi po Ustavu RH dopustiv način, na koji saboteri svega drugog i drugačijeg, a naročito mišljenja ne mogu utjecati. Moja zadaća je bila javno Vas izvijestiti o događajima u OO HDZ Konavle. Umjesto da to bude vijest, vijest je postao incident koji je sasvim spontano organiziran, sudeći prema tamo izrečenom, motiviran silnom ljubavi prema Hrvatskoj i HDZ-u,  što ne želim prenositi iz higijenskih razloga.
 
OO HDZ-a Konavle smatra da «novom, demokratskom, europskom HDZ-u » ne trebaju usluge «mentalnih siledžija»  pa usput ocjenjujemo korisnim da se HDZ ogradi od pomoći takovih. No, odluka je naravno na Vama gospodine predsjedniče! Toliko o onom jučer!!!
 
Glede onoga danas i sutra, a što nisam  uspio  jasno reći jučer iz navedenih razloga!  – dodaje i kako OOHDZ-a Konavle poziva da se preispitaju aktivnosti nekih članova HDZ-a jer je izborna skupština HDZ-a Konavle sazvana suprotno Statutu.  .
 
– Slijedom navedenog pozivate se snagom autoriteta predsjednika stranke zaustaviti prezentirane aktivnosti, kako ne bi nastala nenadoknadiva šteta za HDZ-a, poglavito na području Općine Konavle. OO HDZ-a Konavle posebno Vas moli,  da se očitujete kako je moguće da Vas, predsjednika HDZ-a  određeni visoko pozicionirani članovi HDZ-a iz naše Županije, dovedu u situaciju da pred neki dan, sjedite na predstavljanju kandidata za načelnika Općine Luke Korde iako nije bila ispunjena  apsolutno niti jedna pretpostavke propisana Statutom HDZ-a. Naime , tijela HDZ-a OO HDZ-a Općine Konavle nadležna za isticanje kandidata nisu donijela Odluku da bi kandidat za načelnika Općine Konavle bio Luka Korda ili bilo tko drugi – istaknuo je Gredelj .
 
– Poštovani gospodine predsjedniče, OO HDZ-a Konavle Vam na koncu  želi poručiti da Vam stoji  na raspolaganju u misiji izgradnje «novog» HDZ-a što ste im obećali kada smo Vam dali svoje povjerenje. Uz dužno poštovanje drže da je to i Vaša obveza!    
 
Na koncu, ovlašten sam zaključno, javno pozvati sve članove HDZ-a OO Konavle da ignoriraju poziv i sudjelovanje u radu današnjeg  skupa danas u 19 sati u Ćilipima, koji je duboko protivan Statutu HDZ-a, kako bi izbjegli moguću stegovnu odgovornost! – istaknuo je uz ostalo odvjetnik Gredelj.
 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist