DuList IN

‘Idem putevima svoje junakinje’

jacqueline carey 03

'Kushielovu strijelu', nagrađivani roman autorice Jacqueline Carey, Dubrovčani su večeras imali priliku vidjeti i čuti o njemu od same autorice, u prekrasnom ambijentu Hotela Argentina.

Naime, Jacueline putuje po Hrvatskoj već nekoliko dana, promovirajući svoju knjigu erotske znanstvene fantastike, a serijal 'Kushielovo naslijeđe' svoju publiku našao je i u Dubrovniku, za kojeg je autorica otkrila da je djelomično lokacija na kojoj se odvija radnja knjige.

– Čini se da idem putovima svoje junakinje – istaknula je Carey, te dodala kako se sigurno vraća u Hrvatsku još koji put.

Inače, Kushielovo naslijeđe, autorica je otkrila, nastao je puno prije Igre prijestolja, a tematski je sličan ovom poznatom serijalu. No, istaknula je i kako ju je inspirirala i poznata knjiga 'Sveta krv, sveti Gral', a kad je objavila Kushielovo naslijeđe, istodobno je izašla i knjiga 'Da Vincijev kod' (tematski pojednostavljena i vrlo slična 'Sveta krv, sveti Gral') te kako su je mnogi pitali je li inspiraciju pronašla u 'Da Vincijevom kodu'.

Jacqueline Carey započela je pisati još u srednjoj školi, a dosađujući se na predavanjima tijekom studija psihologije i engleske književnosti na Lake Forest Collegeu u Illinoisu. Konačnu odluku da se profesionalno posveti pisanju donijela je radeći u londonskoj knjižari u sklopu šestomjesečne studentske razmjene.
Njezin je rad doživio afirmaciju kada je 2001. izdana Kushielova strijela, prva knjiga o uzbudljivim dvorskim intrigama u zemlji Terre D’Ange. Radnje smještene u čarobni, alternativni svijet koji podsjeća na Provansu između kraja Srednjeg vijeka i početka Renesanse, debitantski roman Jacqueline Carey i prvi roman nadaleko hvaljenog serijala izvrsna je priča o političkim i seksualnim intrigama, pažljivo smišljenim detaljima kulture i legendi, o žrtvi, luksuzu, izdaji, uznositosti i prikrivenim zavjerama, a sve kroz oči heroine Phèdre.

Na hrvatski je jezik do sada u nakladi Algoritma prevedena Kushielova strijela i Kushielova odabranica, a uskoro će biti i Kushielovo utjelovljenje.
 

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist