Aktualno

I dubrovačkim pomorcima otkaz na Gearbulku!

Među 200 hrvatskih pomoraca, i skupina dubrovačkih pomorskih časnika ostaje bez posla na uglednom norveškom brodaru Gearbulk.

Kako doznajemo, zagarantiran im je još jedan ukrcaj, no to im nikako ne može jamčiti sigurnost pa su već krenuli tražiti posao na drugim kompanijama.

Gearbulk u floti ima oko 70 brodova i planira do listopada ove godine izmijeniti članove svih svojih posada uključujući zapovjednike i časnički kadar, a troškove namjerava smanjiti zapošljavanjem kadra iz Azije umjesto europskih pomoraca.

Radi se prvenstveno o Kinezima te Vijetnamcima i Indijcima. O novoj politici kompanije hrvatski su pomorci obaviješteni na brodovima diljem svijeta, a neki su saznanje o otkazivanju daljnje suradnje doznali i iz priopćenja objavljenog na službenoj stranici tvrtke krajem veljače.

Iako se u pismu pomorcima spominje kako odluka nije lako donesena i kako će im Gearbulk dati podršku u traženju posla, to im sigurno i nije neka utjeha posebno što je u pomorskom svijetu kompanija uživala ugled prestižnog poslodavca s pristojnim uvjetima rada i plaćanjem za svaki mjesec, a ne samo u vrijeme plovidbe.

Pročitajte još

NAJAVA RADOVA Tko je u petak bez struje?

Dulist

PRED VRATIMA JE PROMJENA VREMENA Za vikend pripremite ombrele

Dulist

Dubrovčanin Đuro Sessa na čelu Europske udruge sudaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija