Aktualno

I dubrovačkim pomorcima otkaz na Gearbulku!

Među 200 hrvatskih pomoraca, i skupina dubrovačkih pomorskih časnika ostaje bez posla na uglednom norveškom brodaru Gearbulk.

Kako doznajemo, zagarantiran im je još jedan ukrcaj, no to im nikako ne može jamčiti sigurnost pa su već krenuli tražiti posao na drugim kompanijama.

Gearbulk u floti ima oko 70 brodova i planira do listopada ove godine izmijeniti članove svih svojih posada uključujući zapovjednike i časnički kadar, a troškove namjerava smanjiti zapošljavanjem kadra iz Azije umjesto europskih pomoraca.

Radi se prvenstveno o Kinezima te Vijetnamcima i Indijcima. O novoj politici kompanije hrvatski su pomorci obaviješteni na brodovima diljem svijeta, a neki su saznanje o otkazivanju daljnje suradnje doznali i iz priopćenja objavljenog na službenoj stranici tvrtke krajem veljače.

Iako se u pismu pomorcima spominje kako odluka nije lako donesena i kako će im Gearbulk dati podršku u traženju posla, to im sigurno i nije neka utjeha posebno što je u pomorskom svijetu kompanija uživala ugled prestižnog poslodavca s pristojnim uvjetima rada i plaćanjem za svaki mjesec, a ne samo u vrijeme plovidbe.

Pročitajte još

NOĆNJAK 2023. Veliki broj medalja ide u Ljubač!

Dulist

FOTO/VIDEO Biskupov blagoslov poma i maslinovih grančica ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Lokrum je otvoren za posjetitelje, prvi brod je u 10 sati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija