Crna kronika

I dalje traje potraga na Pelješcu

blank

Nastavlja se intenzivna  potraga za nestalim slovenskim turistom Miroslavom P. (68 godina), koji se je uputio na vrh Sveti Ilija iznad Orebića, no nije se vratio sa uspona.

Također, ekipe pretražuju 1000 hektara nepristupačnog terena. Pretpostavlja se da je nesretni Slovenac  iskusni planinar, koji je uzeo sve potrebno za sobom prilikom penjanja na brdo, no najveća greška izgleda je ta što se uputio sam, donosi hrt.hr.

Danas je u potrazi sudjelovalo 30 gorskih spašavatelja iz stanica HGSS-a Orebić, Split, Šibenik, Makarska i Dubrovnik, te 4 potražna psa. U potrazi je sudjelovao i policijski helikopter sa kojim se je u više navrata pretraživalo čitavo područje iz zraka, no na žalost, također bez rezultata.
Iako je pretraživanje počelo  tijekom noći i ranog jutra, zbog velike vrućine i vrlo teškog terena ni psi ne mogu funkcionirati duže vrijeme, pa je timove potrebno zanavljati odmornim snagama.  Problem je  što se ne može bitno suziti područje potrage i vrlo nepregledni i objektivno opasan teren. Danas su uz velike napore pretražena sve zadane zone. Potraga se nastavlja i tijekom večeri, a za sutra je predviđeno uključivanje potražnih timova i pasa iz stanica Gospić, Karlovac, Split, Ogulin i Orebić.

 

Pročitajte još

‘ODLUČIO ME UBITI’ Bivši reprezentativac Buntić uhićen i pušten iz pritvora, supruga u strahu

Dulist

PROMETNA NA KRIŽANJU POVIŠE ČIBAČE Sudarila se dva vozila

Dulist

Prometna nesreća u Dubokoj Ljutoj, ozlijeđen vozač motocikla

Dulist