Politika

I BERNARDIĆ STIGAO U GRAD ‘Jedan od prvih zadataka je pomoći turizmu’

I BERNARDIĆ STIGAO U GRAD 'Jedan od prvih zadataka je pomoći turizmu'

Nakon što je u jutarnjim satima obišao grušku placu i družio se s građanima, predsjednik SDP-a Davor Bernardić stigao je ovog petka na predizborni skup u hotel Lero. Predstavio je kandidate s liste RESTART koalicije, ali i poslao poruke s juga Hrvatske povodom predstojećih parlamentarnih izbora.
-Grad je pust, nema puno turista. Jedan od naših prvih zadataka bit će pomoći hrvatskom turizmu. Bitno ga je rasteretiti kroz smanjenje PDV-a na ugostiteljstvo i turizam na 10 posto čime će postati konkurentan u mediteranskim okvirima. Potrebno je produžiti mjere za očuvanje radnih mjesta i spas turističkog sektora kroz olakšice nautičarima, onima koji koriste koncesije te kroz ostale mjere koje idu u korist privatnih iznajmljivača. Svjesni smo da turizam nosi ovaj kraj – rekao je. Svjesni su, kaže, kako jedino investicije mogu mijenjati strukturu hrvatskog gospodarstva.
-Neće postojati porez na investicije. Porez na reinvestiranu dobit spustit ćemo na nula posto. Porez na plaće do 5 tisuća kuna će biti nula – istaknuo je te dodao kako se ne smije se više voditi sluganska politika prema leasing kućama.
-Imate situaciju da su dubrovački taksisti primorani kupovati aute svakih pet godina, zato jer se na taj način pogoduje leasing kućama. Primorani su na takve investicije jer se u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture vodila sluganska politika prema leasing kućama. To ćemo promijeniti izmjenom zakona – kazao je Bernardić.
Komentirao je i fotografiju na kojoj bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pokazuje srednji prst istaknuvši kako mu je drago ‘da iz HDZ-a poručuju da nisu protiv zabrane pobačaja te što je HDZ glasao za Istanbulsku konvenciju’.
-Jasno je da Škoro i HDZ licitiraju s funkcijama, tako da je glas za Škoru je glas za HDZ i obrnuto. Ili Restart koalicija ili najcrnja koalicija – HDZ i Škoro – istaknuo je.
Jadran Barač, predsjednik dubrovačkog SDP-a i 13. na listi u X izbornoj jedinici, istaknuo je kako Dubrovnik potresaju brojni problemi. Nekoć je Dubrovnik, kaže, ‘bio sinonim za gospodarska načela, ljepotu i skladu, a danas je postao prostor političkog nasilja’.
-Postao je sredina u kojoj vlada nezakonje, prijetnja poduzetnicima, zabrane, a najvećim dijelom u dodjeli javnih dobara – nekretnina u vlasništvu Grada, u javnim površinama, a u zadnje vrijeme i pravom prometovanja na određenim prometnicama – rekao je Barač. Ako uđe u Sabor, zalagat ću se ‘za ravnomjernu i pravičnu primjenu zakona prema svima te za za zaštitu prostornog uređenja promjenom zakonske regulative, zaštitu priobalja i otoka’.
-U Dubrovniku vidimo da se krš na svakom koraku i da se pogoduje pojedincima, na štetu drugih. Građevinska stihija izjeda svaku zelenu površinu, betoniraju se pomorska dobra, svatko gradi kako hoće – naglasio je.
Predsjednik ŽO SDP Krešimir Kuran, deveti na listi Restart koalicije rekao je kako je u ‘Hrvatskoj jedino što je organizirano korupcija i kriminal’.
-Krajnje je vrijeme da je restartiramo od početka – naveo je Kuran. Nositelj liste X izborne jedinice je Arsen Bauk naglasio je kako se može dogoditi ‘opasnost da Hrvatska dobije najdesniju Vladu’.
-Očekujemo pet mandata. Škoro i Plenković licitiraju javno tko će u ministarstvo sreće, a tko u ministarstvo vanjskih poslova. Čini mi se da ako ta garnitura bude imala vladati državom, da će svako ministarstvo biti ministarstvo nesreće – rekao je Bauk.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist