Politika

I BERNARDIĆ STIGAO U GRAD ‘Jedan od prvih zadataka je pomoći turizmu’

Nakon što je u jutarnjim satima obišao grušku placu i družio se s građanima, predsjednik SDP-a Davor Bernardić stigao je ovog petka na predizborni skup u hotel Lero. Predstavio je kandidate s liste RESTART koalicije, ali i poslao poruke s juga Hrvatske povodom predstojećih parlamentarnih izbora.
-Grad je pust, nema puno turista. Jedan od naših prvih zadataka bit će pomoći hrvatskom turizmu. Bitno ga je rasteretiti kroz smanjenje PDV-a na ugostiteljstvo i turizam na 10 posto čime će postati konkurentan u mediteranskim okvirima. Potrebno je produžiti mjere za očuvanje radnih mjesta i spas turističkog sektora kroz olakšice nautičarima, onima koji koriste koncesije te kroz ostale mjere koje idu u korist privatnih iznajmljivača. Svjesni smo da turizam nosi ovaj kraj – rekao je. Svjesni su, kaže, kako jedino investicije mogu mijenjati strukturu hrvatskog gospodarstva.
-Neće postojati porez na investicije. Porez na reinvestiranu dobit spustit ćemo na nula posto. Porez na plaće do 5 tisuća kuna će biti nula – istaknuo je te dodao kako se ne smije se više voditi sluganska politika prema leasing kućama.
-Imate situaciju da su dubrovački taksisti primorani kupovati aute svakih pet godina, zato jer se na taj način pogoduje leasing kućama. Primorani su na takve investicije jer se u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture vodila sluganska politika prema leasing kućama. To ćemo promijeniti izmjenom zakona – kazao je Bernardić.
Komentirao je i fotografiju na kojoj bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pokazuje srednji prst istaknuvši kako mu je drago ‘da iz HDZ-a poručuju da nisu protiv zabrane pobačaja te što je HDZ glasao za Istanbulsku konvenciju’.
-Jasno je da Škoro i HDZ licitiraju s funkcijama, tako da je glas za Škoru je glas za HDZ i obrnuto. Ili Restart koalicija ili najcrnja koalicija – HDZ i Škoro – istaknuo je.
Jadran Barač, predsjednik dubrovačkog SDP-a i 13. na listi u X izbornoj jedinici, istaknuo je kako Dubrovnik potresaju brojni problemi. Nekoć je Dubrovnik, kaže, ‘bio sinonim za gospodarska načela, ljepotu i skladu, a danas je postao prostor političkog nasilja’.
-Postao je sredina u kojoj vlada nezakonje, prijetnja poduzetnicima, zabrane, a najvećim dijelom u dodjeli javnih dobara – nekretnina u vlasništvu Grada, u javnim površinama, a u zadnje vrijeme i pravom prometovanja na određenim prometnicama – rekao je Barač. Ako uđe u Sabor, zalagat ću se ‘za ravnomjernu i pravičnu primjenu zakona prema svima te za za zaštitu prostornog uređenja promjenom zakonske regulative, zaštitu priobalja i otoka’.
-U Dubrovniku vidimo da se krš na svakom koraku i da se pogoduje pojedincima, na štetu drugih. Građevinska stihija izjeda svaku zelenu površinu, betoniraju se pomorska dobra, svatko gradi kako hoće – naglasio je.
Predsjednik ŽO SDP Krešimir Kuran, deveti na listi Restart koalicije rekao je kako je u ‘Hrvatskoj jedino što je organizirano korupcija i kriminal’.
-Krajnje je vrijeme da je restartiramo od početka – naveo je Kuran. Nositelj liste X izborne jedinice je Arsen Bauk naglasio je kako se može dogoditi ‘opasnost da Hrvatska dobije najdesniju Vladu’.
-Očekujemo pet mandata. Škoro i Plenković licitiraju javno tko će u ministarstvo sreće, a tko u ministarstvo vanjskih poslova. Čini mi se da ako ta garnitura bude imala vladati državom, da će svako ministarstvo biti ministarstvo nesreće – rekao je Bauk.

Pročitajte još

Vlahušić: Mato Franković krši načelo trodiobe vlasti

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Prioriteti su nam očuvanje radnih mjesta, isplata plaća i socijalnih davanja

Dulist

PLATFORMA DUBROVNIK NAŠ GRAD Gradska uprava zaboravila je Mokošicu, mi ćemo to promijeniti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija