Hrvatska

HZZO na svoju listu uvrstio moćno oružje protiv raka

Lijek Perjeta (pertuzumab) švicarske farmaceutske tvrtke Roche, novo moćno oružje u borbi protiv metastatskog HER2 pozitivnog raka dojke, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uvrstio je na svoju Osnovnu listu lijekova i na Popis posebno skupih lijekova.
Perjetu će na teret HZZO-a moći dobiti sve osiguranice s medicinskom indikacijom za primjenu tog lijeka, za koji su međunarodna istraživanja pokazala da produljuje život oboljelim ženama na gotovo pet godina.
Odluku o uvrštavanju Perjete na listu HZZO-a donijelo je Upravno vijeće Zavoda na sjednici održanoj 23. listopada. Liječenje Perjetom odobravat će bolnička povjerenstva za lijekove na prijedlog internističkog onkologa ili specijalista radioterapije i onkologije.
Rezultati ispitivanja velike međunarodne studije Cleopatra pokazali su da oboljele žene koje se liječe u kombinaciji s Perjetom žive značajno dulje i imaju dulji period bez pogoršanja bolesti, prenosi Dnevnik.hr

Pročitajte još

Naša ‘osobna’ proglašena jednim od najljepših identifikacijskih dokumenata

Dulist

Trgovci će birati 16 radnih nedjelja, iznimka su određeni prodajni objekti

Dulist

Vlada: Besplatni školski obroci za 311 tisuća učenika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija