Aktualno

HZZO na listu dodao lijek za liječenje rijetke bolesti

shutt lijekovi

HZZO je izvijestio da je na listu uvršten lijek trientindiklorid za liječenje Wilsonove bolesti, a prema izmijenjenim kriterijima za primjenu lijeka Risdiplama on će biti dostupan svim bolesnicima s dijagnozom spinalne mišićne atrofije (SMA).

Na listu su uvrštene i generičke paralele postojećih lijekova, priopćili su nakon sjednice Upravnog vijeća.

Na liste ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a dodana su pomagala iz skupine proteze za noge (podskupina stopala), te pomagala endotrahealna kanila plastična s balonom i bez balona, ovlaživač zraka za inhalator kod traheotomiranih te ovlaživač zraka kod traheostome.

U primarnoj zdravstvenoj zaštiti od ožujka se mijenja vrijednost rada u skladu s Uredbom o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaće u javnim službama kojom se usklađuju koeficijenti složenosti poslova djelatnika u javnim službama, piše Index.

U bolničkoj zdravstvenoj zaštiti odlukom vijeća korigirat će se i vrijednosti koeficijenata za dijagnostičko-terapijske skupine (DTS), dijagnostičko-terapijske postupke (DTP), dan bolničkog liječenja (DBL) i cijene DTP-a za programe preventivne zdravstvene zaštite.

Pročitajte još

MIGRANTI UKRALI VOZILO IZ SELA LOVORNO Policija upozorava: Konavljani, zaključavajte vozila!

Ivana Mijić Vulinović

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je sutra bez struje?

Dulist

U godinu dana ‘ulovljeno’ gotovo 5 tisuća krivotvorenih novčanica eura

Dulist