SportUrednički izbor

‘HVALA GRADE’ Za Lukasov korak prikupljeno više od 1200 eura!

dubrovnik cibona 4

Cibona je sinoć uzela zasluženu pobjedu – pišu iz KK Dubrovnik ističući kako su se ‘na krilima punog Gospinog polja borili do samog kraja’. To potvrđuje, navode dalje, da su s -15 u trećoj četvrtini (41-56), došli do samo četiri poena zaostatka u zadnjoj četvrtini (71-75). Završilo je 77-84 (19:18, 22:33, 17:17, 19:16).

-Čestitke Ciboni, bili su pametniji u pojedinim dijelovima. Utakmicu smo izgubili u drugoj četvrtini, kada smo igrali pre mekano i primili 33 koša. U drugom poluvremenu puno bolje, ali Cibona je iskusna ekipa. Igraju s pet igrača, ali igraju pametno i kažnjavaju svaki propust. Ovo je škola, da vidiš kako je igrat protiv igrača na ovom nivou – rekao je nakon utakmice trener Dubrovnika Ivan Perinčić.

Zadovoljan je igrom svojih mladića, ali i atmosferom, bio trener Cibone Jakša Vulić.

-Prije svega hvala domaćinu na gostoprimstvu. Stvarno ugodan ambijent. Znali smo da nas čeka teška utakmica, jer imaju kvalitet. To pokazuju njihovi rezultati. Igraju timsku košarku. Na početku nismo bili agresivni, kasnije smo podigli ritam i uspjeli izdržati do kraja utakmice – rekao je.

Petar Dubelj je postigao 38 poena. Svojim je koševima, a posebice tricama (7/11), izazvao euforiju na tribinama Gospinog polja. Javon Levi imao je 15 poena, pet asistencija i tri ukradene. Jakov Vujičić upisao je 10 poena, a po sedam kapetan Ivan Vodopija i Filip Vujičić.

Ono što ih čeka u sljedećem kolu nije ništa manje spektakularno od ovoga što su doživjeli u Gospinom polju u osmom kolu. Gostuju  kod aktualnog prvaka, Zadra, u nedjelju (19. studenog) u 18 sati.

Banner 300x250 DU 1

-To je za nas, na neki način, najlakša utakmica za u sezoni. Jer to je nagrada za prošlu sezonu. Ovaj tjedan smo uspjeli nešto trenirati, ali moramo ostati čvrsto s dvije noge na zemlji. Uhvatit se treninga i rada. Pripremit ćemo se i odigrati jednu mušku utakmicu. Zadar stvarno igra dobro i još nemaju poraz ove sezone – rekao je trener Perinčić.

Za Lukasov korak
Inače, u akciji Za Lukasov korak prikupili su 1213,60 eura za liječenje Lukasa Hasana.

-Nema se što drugo reći nego hvala Grade! Hvala i na glasnoj podršci, od prve do zadnje sekunde utakmice. Odužit ćemo se pobjedom, u nekom od sljedećih domaćih susreta – navode iz kluba akciji koju su organizirali s Udrugom Tata je tata.

-Puna dvorana napunila je i naša srca 1213 puta, jer je upravo toliko skupljeno eura putem donacija u akciji ‘Za Lukasov korak’, za potrebe daljnjeg lječenja i kupnju raznih medicinskih pomagala koje Lukas treba i koje će mu makar malo olakšati život. Veliko hvala KK Dubrovniku, svim ljudima u upravi i igračima koji su pokazali veliko srce i humanost inicirajući ovu hvalevrijednu inicijativu. Dio od prodanih ulaznica također će biti uplaćen za našeg Lukija. Iako su se lavovski borili i nažalost na kraju, za malo izgubili od Cibone, jučer su pobjedili u onoj drugoj borbi, za našeg Lukasa. Hvala svim našim sugrađanima koji su nas kao i stotine puta do sada podržali i u ovoj akciji i još jednom pokazali svoje plemenito srce. Velik si Grade moj – napisali su iz Udruge tata je tata.

Foto KK Dubrovnik

Pročitajte još

RK Ardiaei savladao RK Zadar i upisao nova dva boda

Dulist

DUBROVAČKA REGATA KLASA OPTIMIST Evo koji su mladi jedriličari dobitnici regate

Dulist

Bivši predsjednik Hajduka kupio kapelicu Majke Žalosne u Lapadu

Dulist