Aktualno

HUMANITARNA KRIZA Jesmo li spremni za izbjeglički val?

HUMANITARNA KRIZA Jesmo li spremni za izbjeglički val?

Desetak tisuća izbjeglica s Bliskog Istoka trenutno prolazi kroz Makedoniju i Srbiju s ciljem traženja azila u Zapadnoj i Sjevernoj Europi, najviše Njemačkoj te Skandinaviji.

isuće ih se europskog kontinenta i neke bolje budućnosti pokušava domognuti ploveći, a češće plutajući preko Mediterana do južnih morskih granica Europske unije. I dok na Mediteranu Hrvatska svoj doprinos daje kroz spasilačke aktivnosti broda HRM-a ‘Andrija Mohorovičić’, a u Slavoniji već počinju oslobađati prostore za prihvaćanje većeg broja ljudi ‘u tranzitu’, postavlja se pitanje u kakvoj se situaciji nalaze Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija.

Prema nekim informacijama, jug Hrvatske zasad se ne nalazi na izravnom udaru izbjeglica, ni s istoka ni s juga. Ironično ili ne, spašava nas prometna izoliranost, nepostojanje Pelješkog mosta i činjenica da smo ‘slijepo crijevo’ vlastite države. Ipak, u velikim međunarodnim krizama sve mogućnosti su otvorene pa nas je zanimalo što je dosad poduzeto u tom smislu, o čemu možete čitati u idućem tiskanom izdanju DuLista!

Pročitajte još

DU MOTION UTRKA GRAĐANA Poljak Patryk i naša Luciana najbrže istrčali pet kilometara za Marka

Dulist

Tko je bez struje u ponedjeljak?

Dulist

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist