Hrvatska

HTZ: Tijekom sezone Hrvatska povezana s više od 480 aviolinija

Hrvatska će tijekom ljetnog rasporeda letenja biti povezana s više od 483 jedinstvenih aviolinija. Ističe to u priopćenju Hrvatska turistička zajednica na temelju informacija prikupljenih od hrvatskih zračnih luka.
-Avioprijevoz je iznimno važan u povezivanju Hrvatske sa svijetom, posebice krajnjeg hrvatskog juga s emitivnim tržištima. Daleko bolja prometna povezanost hrvatskih destinacija u odnosu na lani sugerira daljnji oporavak avioprijevoza i odlična je vijest uoči glavnog, ljetnog dijela turističke godine. Veliki broj aviolinija potvrđuje popularnost Hrvatske na turističkoj mapi svijeta i nastavak je pozicioniranja Hrvatske kao aviodestinacije dobro povezane sa inozemnim zračnim lukama – izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice nadodavši da ako dođe do realizacije svih planiranih linija to bi predstavljalo dvoznamenkastu stopu rasta broja zrakoplovnih operacija u odnosu na ljetni red letenja 2022. godine.
Tijekom ljetne sezone letenja planirane su direktne poveznice sa 130 gradova što je desetak više od ljetnog reda letenja za prošlogodišnju sezonu. Najveći broj direktnih zrakoplovnih linija povezivat će Hrvatsku s Njemačkom, Velikom Britanijom, Francuskom, Nizozemskom i Italijom.
Gledajući dostupne podatke i najave najveći broj zračnih operacija očekuju zračne luke Split (32%), Zagreb (30%) i Dubrovnik (22%). Tijekom ljetne sezone letenja planirane su direktne poveznice Hrvatske s 38 država uglavnom iz Europe, dok su poveznice s destinacijama na drugim kontinentima predviđene sa tržišta SAD-a, Kanade, Izraela, Katara i UAE.
Gledano prema aviokompanijama, planirano je kako će na linijama prema Hrvatskoj letjeti 57 različitih zrakoplovnih prijevoznika naspram 50-ak koji su planirali letove tijekom usporedivog razdoblja 2022. godine, a tijekom ljetnog reda letenja najviše operacija planiraju prijevoznici poput Croatia Airlinesa, Ryanaira, Easyjeta, Eurowingsa i Lufthanse. Neki od „novih“ redovnih, niskotarifnih ili čarter prijevoznika u ovoj godini su Aeroitalia, Air Connect, Braathens Airlines, Enter Air, Jettime, Peoples Viennaline, i dr.

Pročitajte još

Poskupljuje gorivo, objavljene nove cijene

Dulist

Gotovo svako treće kućanstvo u Hrvatskoj je samačko

Dulist

SNAŽAN RAST U godinu dana broj obrta veći za 7.190

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija