Aktualno

HSLS zbog poruka mržnje na Nuncijati optužio HDZ. Gradonačelnik odgovorio da je takvo prozivanje uvredljivo

HSLS zbog poruka mržnje na Nuncijati optužio HDZ. Gradonačelnik odgovorio da je takvo prozivanje uvredljivo

Fašističko znakovlje koje je posljednjih godina preplavilo ulice i zidove našeg grada na platou kod crkvice Gospe Luncijate je dodatno ‘začinjeno’ porukama mržnje prema muslimanima. Takva netolerancija nije primjerena Dubrovniku, Hrvatskoj i 21. stoljeću, ali otkako je HDZ preuzeo vlast u Dubrovniku, nažalost, postala je učestala – iznijela je u priopćenju za medije predsjednica dubrovačkog HSLS-a Belka Elezović. Za sve je okrivila HDZ i Gradsku upravu, tvrdeći kako do danas od njih nema nikakve reakcije. Na to je reagirao gradonačelnik Mato Franković oštro osudivši govor mržnje poručivši kako će poruke na Nuncijati odmah biti uklonjene.

-Ovakvi vandalski činovi zaista su rijetke pojave te nisu odraz kulture jedne zajednice već izdvojeni slučajevi koji su izraz nekulture i neodgoja u obitelji. Osobno smatram da je dubrovačka multikulturalnost jedan od najvećih dosega Dubrovačke Republike, a koji baštinimo i danas. Grad Dubrovnik je oduvijek bio grad tolerancije, a to će biti i u budućnosti. Međutim, oštro osuđujem i pokušaj prikazivanja grada Dubrovnika kao nekog vandalskog i netolerantnog grada, a što je očito namjera dubrovačkog HSLS-a. Priopćenje kojim je HSLS prozvao dubrovački HDZ za širenje netolerancije u Gradu, a time i kao krivce za ovaj i ovakve sramotne grafite je izvan svake pameti. Ničim utemeljen i jednostavno uvredljiv – ističe Franković.

-Kakav je odnos gradske uprave i mene kao gradonačelnika s Islamskom zajednicom, Pravoslavnom crkvom i Židovskom općinom, najbolje bi dubrovački HSLS-ovci doznali ako o tome upitaju čelnike ove tri vjerske zajednice. Uvjeren sam da nikada do sada odnosi gradske uprave prema ovim zajednicama, njihovim problemima i potrebama, nisu bili bolji. Stoga bi se HSLS mogao posvetiti ozbiljnijim temama, a ne pokušavati, raspaljujući niske strasti i prozivajući bez argumenata, nakon nekoliko godina šutnje, postići neku vidljivost u javnosti – zaključio je Franković.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist