Kultura

Hrvatski pijanist Aljoša Jurinić prvi put na Igrama

Hrvatski pijanist Aljoša Jurinić prvi put na Igrama

U nastavku novog glazbenog programa na 67. Igrama, naziva U susret budućnosti (Key to the Future), koji predstavlja mlade laureate prestižnih međunarodnih glazbenih natjecanja, festivalsku publiku očekuje koncert hrvatskog pijanista Aljoše Jurinića u utorak, 16. kolovoza s početkom u 21:30 u atriju Kneževa dvora.

Debussyjeva Rêverie, Sonata br. 1 u fis-molu Roberta Schumanna te Chopinova Balada br. 4 u f-molu i Sonata br. 3 u h-molu, repertoar je kojim će se festivalskoj publici prvi put predstaviti ovaj mladi umjetnik koji je svoju virtuoznost već dokazao na svjetskim natjecanjima.

Aljoša Jurinić, svoj je najveći uspjeh ostvario 2012. pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Godine 2015. bio je finalist 17. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Fryderyk Chopin u Varšavi, a laureat je i Natjecanja kraljice Elizabete ove godine. Pobjednik je i triju pijanističkih natjecanja u Italiji: 3. Međunarodnom pijanističkom natjecanju Encore! Shura Cherkassky u Milanu, 4. Međunarodnom pijanističkom natjecanju Luciano Luciani u Cosenzi i 5. međunarodnom pijanističkom natjecanju u Massarosi 2014. Dobitnik je svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj, od kojih se ističu Mladi glazbenik godine po izboru Zagrebačke filharmonije i Nagrada Ivo Vuljević.

Ulaznice su dostupne u internetskoj prodaji, na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži te na lokaciji izvedbe jedan sat prije početka. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Pročitajte još

[FOTO] TEA PEROVIĆ PREDSTAVILA KNJIGU Snaga vjere, ljubavi i brige majke za svoje kćeri

Naša akademska slikarica Jasmina Runje izlaže na skupnoj izložbi u Kastvu

Dulist

NOVO GOSTOVANJE U TEATRU Komedija ‘Agencija za sreću’ Teatra Gavran

Dulist