Sport

Hrvatski košarkaši u četvrtfinalu!

Hrvatski košarkaši u četvrtfinalu!

Hrvatski košarkaši su stigli do šeste pobjede u nizu na Eurobasketu. u drugoj fazi natjecanja, nakon Finske pala je i Italija (76:68). Novi trijumf odveo je Repešine izabranike u četvrtfinale.

Nakon teškog uvodnog poraza na Eurobasketu od Španjolske nije bilo mnogo onih koji su vjerovali u uspjeh naše reprezentacije, te je tako pala iItalija u još jednom okršaju karakterističnom za Repešine izabranike.

Hrvatska je napadački vrlo loše krenula u utakmicu. Izvana ništa nije ulazilo, a ni prednost u visini naši nisu koristili. Rezultat toga je bio šut iz igre 4-18 u prvih deset minuta. U istom su ritmu  nastavili i na početku druge četvrtine, pa su Talijani pobjegli na velikih plus 13 (24-11). ?

Onda je Bojan Bogdanović ubacio sedam koševa zaredom za našu reprezentaciju, trice su dodali Roko Ukić i Dontaye Draper i Hrvatska je napokon uhvatila priključak i na poluvrijeme otišla s prihvatljivih pet koševa minusa (31-36).

Drugo je poluvrijeme donijelo hrvatski preporod. Po dvije su trice odmah na početku ubacili Bogdanović i Krunoslav Simon, naša je reprezentacija konačno povela, a nakon toga i nastavila podizati prednost pored šokiranih Talijana, sve do 57-45 na kraju treće četvrtine.?

Dobro je Hrvatska otvorila i zadnju dionicu, povećala vodstvo do 64-49, no onda su Talijani su serijom 17-6 uveli dvoboj u neizvjesnu završnicu. Ipak, naša je izabrana vrsta posljednje dvije minute odigrala pribrano i osigurala pobjedu i četvrtfinale.

Italija je, pak, poslije pet pobjeda u prvom krugu sada dvaput zaredom poražena i čeka je težak posao da bi prošla u nokaut-fazu.

Sjajni Bogdanović je zaključio subotnji ogled s 18 koševa, Simon je dodao 14, Ukić 13, a Draper 12 poena.

Pročitajte još

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist

TURNIR TENIS KLUBA DUBROVNIK Deranja, Smokvina i Vušić najuspješnije!

Dulist

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist