Aktualno

Hrvatski jug ne želi poticaje Vlade!

Hrvatski jug ne želi poticaje Vlade!

Dubrovačko-neretvanska županija jedna od od tri županije iz koje se nijedan obrtnik nije prijavio za bespovratna sredstva Vlade RH.

Naime u sklopu programa Poduzetnički impuls za više od 70 milijuna kuna natjecalo se 414 tvrtki i obrta iz cijele Hrvatske, ali tek njih četvrtina imala je dovoljno kvalitetan program, pa je tako poticaje ostvarilo njih 103. Najviše poticaja otišlo je u metaln, drvna i elektronička industrija, a najviše potpora, nakon Zagreba i Zagrebačke županije, dobili su poduzetnici iz Međimurske i Virovitičko- podravske. U tri županije nije otišla nijedna kuna.

"Dubrovačko-neretvanska, Ličko-senjska, Požeško-slavonska. Dakle, to su tri županije kojima nije dodijeljena niti jedna potpora iz jednog jednostavnog razloga – jer niti jedan jedini zahtjev prema HAMAG-u nije stigao", otkriva predsjednik Uprave HAMAG Investa Darko Liović, prenosi RTL. U tim županijama zakazale su podružnice Obrtničke i gospodarske komoresmatra ministar koji očekuje kako će ova uložena sredstva rezultirati s 300 milijuna kuna većom proizvodnjom.

Pročitajte još

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist