Aktualno

Hrvatska je ulaskom u Schengen Austrijancima postala još bliža i atraktivnija

Hrvatska je ulaskom u Schengen Austrijancima postala još bliža i atraktivnija

Turistička ponuda našeg grada, ali i Dubrovačko-neretvanske županije predstavlja se od 16. do 19. ožujka na najvećem i najznačajnijem austrijskom sajmu Ferien-Messe u Beču.

Hrvatska je zemlja partner na ferien-Messe te će tijekom cijelog trajanja sajma biti upriličen zabavni i kulturni program događanja na štandu Hrvatske turističke zajednice kako bi se posjetitelji upoznali s hrvatskom kulturnom baštinom. Brojni nacionalni i međunarodni izlagači na ovome sajmu predstavit će ponudu putovanja i opuštanja po mjeri, ekskluzivne ponude za odmor, savjete i inspiraciju za odmor. Na sajmu sudjeluje oko 500 izlagača te se očekuje oko 160 tisuća posjetitelja.

Hrvatska je ulaskom u Schengen Austrijancima postala još bliža i atraktivnija destinacija, a novootvoreni Pelješki most sigurno će doprinijeti lakšem dolasku austrijskih turista u Dubrovnik.

Na otvaranju sajma ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je kako je veliko zadovoljstvo što je nakon Münchena Hrvatska zemlja partner i na najvećem sajmu u Austriji – Ferien-Messe.

-Iako je Hrvatska na ovom tržištu u top tri najomiljenije turističke destinacije, cilj nam je trenutnu poziciju nadograditi i to posebice u kontekstu kraćih putovanja Austrijanaca tijekom cijele godine, čemu u prilog svakako ide činjenica da je Hrvatska sada članica eurozone i schengenskog prostora. U Beču Hrvatsku predstavljamo i kao destinaciju kvalitetne smještajne ponude i sadržaja, idealnu za obiteljska putovanja, kakva Austrijanci i najviše preferiraju, kao i za aktivni odmor i kraća putovanja izvan ljetne sezone. U tim segmentima imamo uistinu puno toga za ponuditi što pokazuju i podaci o nastavku investicija u održivi rast i poslovanje, koji su jasni signali oporavka od krize. Svi ti izvrsni rezultati nisu se dogodili slučajno, već uz jasnu podršku Vlade RH koja je u do sada nikada izazovnijim vremenima za turizam, čvrsto stala uz turistički sektor te kontinuirano vodila politiku otvorenog dijaloga i pomoći –  istaknula je ministrica te dodala kako je na sastanku s austrijskom državnom tajnicom za turizam Susanne Kraus Winkler razgovarala o svim strateškim aktivnostima koje poduzimamo, kao i austrijskim iskustvima u održivom turizmu.
Tijekom 2022. godine Dubrovnik je posjetilo 17.640 austrijskih turista, koji su ostvarili 57.001 noćenja. Na razini županije prošle godine stiglo nam je 34.771 turista iz Austrije, a ostvarili su 169.744 noćenja, što je porast u dolascima od 36 posto i u noćenjima od 18 posto u odnosu na prethodnu godinu.

 

Pročitajte još

Napustio nas je Josip Manolić

Dulist

NAKON 22 GODINE Iliana Stojanović odlazi iz ‘Masline’, novi ravnatelj Božidar Šustić

Dulist

OD 14 SATI Crveni križ poziva na akciju darivanja krvi

Dulist