Aktualno

Hrvatska je ulaskom u Schengen Austrijancima postala još bliža i atraktivnija

Hrvatska je ulaskom u Schengen Austrijancima postala još bliža i atraktivnija

Turistička ponuda našeg grada, ali i Dubrovačko-neretvanske županije predstavlja se od 16. do 19. ožujka na najvećem i najznačajnijem austrijskom sajmu Ferien-Messe u Beču.

Hrvatska je zemlja partner na ferien-Messe te će tijekom cijelog trajanja sajma biti upriličen zabavni i kulturni program događanja na štandu Hrvatske turističke zajednice kako bi se posjetitelji upoznali s hrvatskom kulturnom baštinom. Brojni nacionalni i međunarodni izlagači na ovome sajmu predstavit će ponudu putovanja i opuštanja po mjeri, ekskluzivne ponude za odmor, savjete i inspiraciju za odmor. Na sajmu sudjeluje oko 500 izlagača te se očekuje oko 160 tisuća posjetitelja.

Hrvatska je ulaskom u Schengen Austrijancima postala još bliža i atraktivnija destinacija, a novootvoreni Pelješki most sigurno će doprinijeti lakšem dolasku austrijskih turista u Dubrovnik.

Na otvaranju sajma ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je kako je veliko zadovoljstvo što je nakon Münchena Hrvatska zemlja partner i na najvećem sajmu u Austriji – Ferien-Messe.

-Iako je Hrvatska na ovom tržištu u top tri najomiljenije turističke destinacije, cilj nam je trenutnu poziciju nadograditi i to posebice u kontekstu kraćih putovanja Austrijanaca tijekom cijele godine, čemu u prilog svakako ide činjenica da je Hrvatska sada članica eurozone i schengenskog prostora. U Beču Hrvatsku predstavljamo i kao destinaciju kvalitetne smještajne ponude i sadržaja, idealnu za obiteljska putovanja, kakva Austrijanci i najviše preferiraju, kao i za aktivni odmor i kraća putovanja izvan ljetne sezone. U tim segmentima imamo uistinu puno toga za ponuditi što pokazuju i podaci o nastavku investicija u održivi rast i poslovanje, koji su jasni signali oporavka od krize. Svi ti izvrsni rezultati nisu se dogodili slučajno, već uz jasnu podršku Vlade RH koja je u do sada nikada izazovnijim vremenima za turizam, čvrsto stala uz turistički sektor te kontinuirano vodila politiku otvorenog dijaloga i pomoći –  istaknula je ministrica te dodala kako je na sastanku s austrijskom državnom tajnicom za turizam Susanne Kraus Winkler razgovarala o svim strateškim aktivnostima koje poduzimamo, kao i austrijskim iskustvima u održivom turizmu.
Tijekom 2022. godine Dubrovnik je posjetilo 17.640 austrijskih turista, koji su ostvarili 57.001 noćenja. Na razini županije prošle godine stiglo nam je 34.771 turista iz Austrije, a ostvarili su 169.744 noćenja, što je porast u dolascima od 36 posto i u noćenjima od 18 posto u odnosu na prethodnu godinu.

 

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist