Sport

Hrvatska izgubila od Srbije u četvrtfinalu juniorskog Svjetskog prvenstva

Hrvatska izgubila od Srbije u četvrtfinalu juniorskog Svjetskog prvenstva

Kraj četvrtfinalne utakmice juniorskog Svjetskog prvenstva u Beogradu protiv Srbije, bio je posve suprotan njezinom početku. Hrvatska je naime povela 3:0, a na kraju je Srbija dobila 5 golova razlike. Momčad domaćina Svjetskog prvenstva svladala je naše mladiće 12:7 (3:4, 3:1, 3:0, 3:2), te će Hrvatska dalje u borbu za 5. do 8. mjesta.

Jako je teško pobijediti prvog favorita turnira, europskog prvaka u ovom uzrastu, ako imate razdoblje od 11 minuta bez postignutog gola ili nakon treće četvrtine realizaciju igrača više 0-11! Na kraju je bilo 2-14, ali ne mijenja bitnije.

Početak je bio prekrasan, čak pomalo i iznenađujući. Golovima Jankovića i Burđeleza iz pozicijskog napada, te Pavlića iz kontre, Hrvatska je nakon pet minuta povela 3:0! Suparnik se nije ukočio, uspio je smanjiti do 3:2 u korist Hrvatske, da bi Mozara povisio na 4:2, a Srbija smanjila na konačnih 4:3 za Hrvatsku nakon prvih osam minuta. U ovoj četvrtina je ipak s dvije osobne opterećen naš Robert Stojanac.

U drugoj četvrtini, domaćin je preuzeo inicijativu i s tri gola preokrenuo rezultat u svoju korist (6:4), da bi Pavlić lijepim šutom s lijevog vanjskog smanjio na konačan rezultat u sredini utakmice (6:5). Nažalost, to je bio posljednji hrvatski gol u sljedećih 11 minuta. To je jedan problem. Postojao je i drugi, usko povezan s prvim – iznimno loša realizacija igrača više.

Čak kada bi naši igrači imali i dvojicu igrača više, to nije bila prednost. Tako je bilo pri rezultatu 7:5 za suparnika, oteta lopta i kontra za gol i 8:5. Sve je odlučeno kada je 2 sekunde prije kraja treće četvrtine domaći trener Stevanović pozvao minutu odmora, nakon koje su u te samo 2 sekunde Srbi ipak uspjeli postići gol – 9:5.

-Igrač više i manje, a posebno u današnjem vaterpolu, sigurno da odlučuje utakmice. Pogotovo protiv balkanskih momčadi koje i ‘grade’ rezultat baš na tom dijelu igre – iz Beograda će hrvatski izbornik Hrvoje Koljanin.

-Ono što je najgore i gdje smo mi danas izgubili utakmicu, možda čak i nije igrač više i manje, nego smo mi kod vodstva 3:0 počeli vjerovati da ćemo mi njih lako pobijediti. Onda smo počeli raditi nekakve stvari izvan dogovora. Tu smo pali. To je ta stvar i stresa, iskustva, nedostatka priprema. Zaslužena pobjeda Srbije, a moram priznati i da je ovo trenutačni maksimum ovih naših momaka. Iz puno razloga, što objektivnih i subjektivnih, ali se moramo svrstati u realne okvire ove generacije. To je u ovom trenutku borba za poredak od 5. do 8. mjesta – napomenuo je izbornik juniora, Hrvoje Koljanin.

Hrvatska će nastaviti natjecanje na ovom turniru, utakmicama za poredak od 5. do 8. mjesta, a prvu utakmicu igramo već sutra (četvrtak, 18. VIII.) od 17.30 sati.

Izvor/Foto: HVS

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist