Zanimljivosti

‘HOUR OF CODE’ Preko 150 osnovnoškolaca sudjelovalo u Futurinim radionicama

'HOUR OF CODE' Preko 150 osnovnoškolaca sudjelovalo u Futurinim radionicama

Informatički klub Futura je u sklopu rada svog Code Club-a u protekla dva tjedna održao osam gostujućih Hour of Code radionice, na kojima je sudjelovalo preko 150 učenika osnovnih škola.

Ove godine su u projektu sudjelovale Osnovna škola Mokošica, Osnovna škola Ivana Gundulića i Osnovna škola Cavtat. Radionice su provedene kao dio najvećeg svjetskog edukacijskog događaja, Sata kodiranja (Hour of code) koji se održavao u sklopu tjedna Computer Science Education Week. Sat Kodiranja je globalni pokret u kojem sudjeluje stotine milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine je bilo preko 220.000 prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te preko 300 prijavljenih događaja u Hrvatskoj.

Za razliku od prošlih godina kada bi Informatički klub Futura u Satu kodiranja sudjelovao u sklopu radionica na Sveučilištu u Dubrovniku, ovaj put su odlučili da pođu u goste osnovnim školama na širem dubrovačkom području, da bi što više učenika sudjelovalo u Satu kodiranja. U Osnovnoj školi Mokošica su održane četiri radionice: dva sedma razreda, te po jedan treći i drugi razred. U Osnovnoj školi Ivana Gundulića su održane tri radionice: jedan četvrti razred i dva treća razreda, a u Osnovnoj školi Cavtat jedna radionica za učenike petih razreda. Učenici nižih razreda su uspješno napravili svoje prve korake u programiranju, a učenici viših razreda su nadogradili svoje znanje uz zanimljive Hour of Code lekcije. Na kraju svake radionice učenici su dobili prigodne božićne poklone i certifikate o uspješnom odrađenom Satu kodiranja.

Iz Future se nadaju da će se dogodine odazvati i druge škole, te ugostiti Hour of Code radionice programiranja. S ovogodišnjim radionicama i s preko 150 učenika osnovnih škola koji su sudjelovali u radionicama i zaradili svoje certifikate o uspješnom odrađenom Satu kodiranja odrađen je najveći Sat kodiranja na dubrovačkom području otkada je krenula inicijativa Hour of Code.

Informatički klub Futura je Hour of Code radionice organizirao i realizirao u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist