AktualnoUrednički izbor

Hotel Croatia odvaja se od Jadranskih luksuznih hotela

Hotel Croatia odvaja se od Jadranskih luksuznih hotela

Hotel Croatia se zajedno s pripadajućom imovinom odvaja se od Jadranskih luksuznih hotela d.d. Kako se navodi u priopćenju za medije, imovina se prenosi na novo društvo koje se osniva – Hotel Croatia d.d. Tako bi provedbom ove statusne promjene postojala dva dionička društva – Jadranski luksuzni hoteli d.d. i Hotel Croatia d.d., a dovršetak procesa se očekuje krajem kolovoza 2021.

-Nastavljajući dosadašnju poslovnu politiku, Jadranski luksuzni hoteli d.d. ostaju usmjereni na tržište luksuznog hotelijerstva i to je ključni element i budućih ciljeva Društva. Izdvajanje hotela Croatia omogućuje novoosnovanoj tvrtki, Hotel Croatia d.d., iskorištavanje punog potencijala i kompetitivnost na novim tržištima, a očekuje se da će isto pridonijeti i disperziji rizika oslanjanja primarno na tržišnu nišu visoko platežnog turizma – ističu iz JLH-a.
Svi zaposlenici čiji će ugovori o radu biti preneseni na novo društvo, zadržavaju sva prava iz radnog odnosa koja su stekli do dana prenošenja ugovora o radu, a novo društvo preuzima kao poslodavac sva prava i obveze iz prenesenih ugovora o radu u neizmijenjenom obliku i opsegu i to s danom nastupa pravnih posljedica prijenosa.
Jadranski luksuzni hoteli d.d. će i nakon dovršetka procesa nastaviti upravljati Hotelom Croatia, odnosno novoosnovanom tvrtkom.

Pročitajte još

PROMETNA U KUPARIMA Ozlijeđena osoba prevezena u bolnicu

Dulist

OD IDUĆEG TJEDNA Liječnici će imati pravo prijaviti pacijente privremeno nesposobnima za vožnju

Dulist

GORAK KRAJ ‘Novi Europski Bauhaus’ izostavio Dubinu iz projekta, iz kluba poručili: Uprava TUP-a gurnula nas je u stečaj

Dulist