Aktualno

HOSPITALIZIRANI UGLAVNOM NISU CIJEPLJENI Bekić: U zadnje vrijeme smo se previše opustili

HOSPITALIZIRANI UGLAVNOM NISU CIJEPLJENI Bekić: U zadnje vrijeme smo se previše opustili

Dubrovačko-neretvanska županija u posljednja 24 sata broji 44 nova slučaja zaraze koronavirusom. Obrađena su 403 uzorka, a u samoizolaciji je 647 osoba.

– U OB Dubrovnik imamo 22 pacijenta koji su pozitivni na koronavirus i kao takvi su hospitalizirani. Od toga, četiri osobe su zbog teškog općeg stanja smještene u Jedinicu intenzivnog liječenja. Situacija je zadovoljavajuća jer ne traži dodatno kadrovsko pojačanje i prostorno širenje – rekao je za DuList ravnatelj Marijo Bekić.

Kako nam objašnjava, trenutno u dubrovačkoj bolnici raspolažu s 19 respiratora – 15 ih je u vlasništvu OB Dubrovnik, a četiri Ministarstva zdravstva RH. Također, imamo četiri mobilna respiratora. Hospitalizirani pacijenti, ističe, uglavnom su oboljeli od upale pluća te većinom nisu cijepljeni te im je nužna potpora kisikom.

– Na ljude treba apelirati da se cijepe i pridržavaju se epidemioloških mjera. U zadnje vrijeme smo se previše opustili. Osnovni razlog je predugo trajanje pandemije. Prošlog ljeta smo se nadali boljoj situaciji, pogotovo pojavom cjepiva, međutim ne samo u Hrvatskoj, nego u čitavoj Europi nije se cijepio dovoljan broj građana. Također, opuštanju je pridonijela dobra turistička sezona i veliki broj turista – komentirao je.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist