Aktualno

Hoće li necijepljeni u Njemačkoj uskoro sami plaćati bolnicu?

Bavarski ministar zdravlja Klaus Holetschek poziva sve stranke da već u siječnju u Bundestagu donesu zakon o obaveznom cijepljenju svih građana protiv korone. Holetschek, koji trenutno predsjedava konferencijom ministara zdravlja njemačkih saveznih pokrajina, kaže da je to i način da se spriječi masovni odlazak njegovatelja s posla, piše Deutsche Welle, a prenosi Poslovi.

Naime, za medicinsku branšu već je uvedeno obavezno cijepljenje koje stupa na snagu od ožujka iduće godine. Njegovatelji “imaju osjećaj da se samo oni čine odgovornim za manjak cijepljenih, a općom obavezom bi se uspostavio jednak tretman”, rekao je Holetschek.

Skupa bolest za necijepljenje?
Ministar Holetschek je govorio i o sankcijama za one koji se ipak ne bi cijepili ako se ta obaveza uvede. S jedne se strane razmišlja o uvođenju financijskih kazni, dakle globe. S druge strane je riječ o mogućnosti da necijepljeni više plaćaju zdravstveno osiguranje od cijepljenih, da moraju dijelom snositi troškove liječenja od korone ili da ne dobivaju novac kad su na bolovanju. “Jer, znatno je veći rizik da necijepljeni teško obole od korone”, rekao je on. Više potražite ovdje.

Photo by Gilly on Unsplash

Pročitajte još

UDRUGA RINA MAŠERA Ove godine proslavili 65. godišnjicu rada, pokrenuli i važnu akciju

Karmen Maškarić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Zbog otežavajućih okolnosti danas su neke ulice bez vode, provjerite je li i vaša!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija