Aktualno

Hoće li irski avioprijevoznik obustaviti liniju Dublin-Dubrovnik?

Irski avioprijevoznik, Aer Lingus, obustavio je prodaju na gotovo svim linijama iz Dublina i Corka prema Hrvatskoj za ovu ljetnu sezonu.

Kompanija je u najavi za ovo ljeto imala liniju Dublin – Pula – Dublin, od svibnja do rujna, s dva leta tjedno, utorkom i subotom. Svi letovi označeni su kao rasprodani za ovu ljetnu sezonu, odnosno, kompanija je zatvorila prodaju na svim letovima između Dublina i Pule za ovo ljeto i očito je da na njoj neće prometovati ni ove godine. Iz prodaje je povučena i linija Dublin – Split – Dublin, ranije najavljena tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Također, u prodaji više nije ni linija Cork – Dubrovnik – Cork na kojoj je AerLingus trebao prometovati dva puta tjedno, srijedom i subotom, prenosi Croatian Aviation.

Jedina linija na kojoj AerLingus još uvijek omogućuje kupnju karte jest ona između Dublina i Dubrovnika. Letovi su otkazani do 3. srpnja, a po trenutnom planu kompanije od navedenog datuma dostupni su letovi subotom i nedjeljom koji bi se zatim trebali povećati na četiri leta tjedno, te u kolovozu na pet (svakog dana osim utorka i četvrtka). S obzirom na sve navedeno, za očekivati je da će ovaj irski avioprijevoznik obustaviti prodaju i na liniji prema Dubrovniku.

Unatoč tome što AerLingus vjerojatno ove ljetne sezone neće prometovati prema Hrvatskoj, hrvatske su zračne luke već povezane s Dublinom s drugim avioprijevoznicima. Croatia Airlines dva puta tjedno prometuje na liniji između Zagreba i Dublina sa zrakoplovom tipa A319, dok je Ryanair obnovio promet na linijama iz Splita i Zadra prema Dublinu sa zrakoplovima tipa B737-800.

S obzirom na trenutno dostupan red letenja aviokompanija, očito je da će Pula i ovog ljeta biti bez direktne veze s Irskom, dok će Ryanair u drugoj polovici srpnja (kasnije od prvotnog plana) uvesti i liniju Dublin – Dubrovnik – Dublin. Zagrebačka će zračna luka cijelo ljeto imati dva tjedna leta prema Dublinu s redovnim letovima Croatia Airlinesa, dok Ryanair dodatno povezuje Zadar i glavni grad Irske. Ostale tri zračne luke u Hrvatskoj (Osijek, Rijeka i Brač) ni u ljeto 2019. godine nisu imale direktne letove prema Dublinu.

Brojni hrvatski iseljenici u Irskoj ovog će ljeta imati na izbor direktne letove dvije spomenute aviokompanije, no valja naglasiti da se veći broj putnika odlučuje na putovanje s presjedanjem, osobito sa nizozemskim KLM-om preko Amsterdama, isključivo zbog nižih cijena aviokarata.

Aer Lingus do prije nekoliko je dana u prodaji imao četiri linije iz Irske prema Hrvatskoj, no sada je karte moguće kupiti na samo jednoj liniji.

Aer Lingus već nekoliko ljetnih sezona prometuje iz Dublina prema Puli, Splitu i Dubrovniku, a najavljena je i linija iz Corka za Dubrovnik. Zbog izbijanja globalne pandemije, prošle je ljetne sezone, u prometu kratko bila samo linija između Dublina i Splita.

Pročitajte još

RADOVI ELEKTROJUGA U četvrtak ‘pola’ Gruža bez struje

Dulist

Od 25. lipnja redovne linije prema Helsinkiju

Dulist

PRESTANAK ONEČIŠĆENJA Možete se kupati na plaži Stara Mokošica

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija