Aktualno

Hladnoća odnijela tri života

Hladnoća odnijela tri života

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) dobila je danas dojave o dva smrtna slučaja u teško pristupačnim i snijegom zametenim mjestima na području Splitsko-dalmatinske županije,

izvijestio je kasno popodne pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić. Ranije danas u mjestu Blagaj u Karlovačkoj županiji pronađen je 78-godišnjak smrznut na 150 metara od svoje obiteljske kuće.

Zbog snijega koji je napadao i paralizirao Splitsko-dalmatinsku županiju župan Ante Sanader proglasio je izvanredno stanje i najavio mogućnost da se u pomoć pozove i vojska u kritičnim područjima.

Što se tiče Dubrovačko – neretvanska županija u kvaru su i dalje tri 110 kV dalekovoda: Neum – Opuzen, Neum – Ston i Makarska – Opuzen. Prva dva su u nadležnosti BiH te se obavljaju određene aktivnosti oko pristupanja otklanjanju kvara dalekovoda Makarska – Opuzen. Ovi kvarovi ne uzrokuju poremećaj u opskrbi el. energijom na području RH.

"U kvaru je i 35 kV dalekovod Opuzen – Ploče. Uočena su 4 slomljena čelično rešetkasta stupa i pad vodiča na tlo.  Bez električne energije su grad Ploče s okolicom  i Brist s okolicom. U kvaru je i 10 kV dalekovod Metković – Doljani. Kvar je na BiH strani. Očekuje se  sanacija kvara koji bi, ako potraje, mogao uzrokovati nestanak opskrbe vodom u Metkoviću", stoji u izvještaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist