Aktualno

Hladnoća odnijela tri života

peljesac snijeg8

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) dobila je danas dojave o dva smrtna slučaja u teško pristupačnim i snijegom zametenim mjestima na području Splitsko-dalmatinske županije,

izvijestio je kasno popodne pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić. Ranije danas u mjestu Blagaj u Karlovačkoj županiji pronađen je 78-godišnjak smrznut na 150 metara od svoje obiteljske kuće.

Zbog snijega koji je napadao i paralizirao Splitsko-dalmatinsku županiju župan Ante Sanader proglasio je izvanredno stanje i najavio mogućnost da se u pomoć pozove i vojska u kritičnim područjima.

Banner 300x250 DU 1

Što se tiče Dubrovačko – neretvanska županija u kvaru su i dalje tri 110 kV dalekovoda: Neum – Opuzen, Neum – Ston i Makarska – Opuzen. Prva dva su u nadležnosti BiH te se obavljaju određene aktivnosti oko pristupanja otklanjanju kvara dalekovoda Makarska – Opuzen. Ovi kvarovi ne uzrokuju poremećaj u opskrbi el. energijom na području RH.

"U kvaru je i 35 kV dalekovod Opuzen – Ploče. Uočena su 4 slomljena čelično rešetkasta stupa i pad vodiča na tlo.  Bez električne energije su grad Ploče s okolicom  i Brist s okolicom. U kvaru je i 10 kV dalekovod Metković – Doljani. Kvar je na BiH strani. Očekuje se  sanacija kvara koji bi, ako potraje, mogao uzrokovati nestanak opskrbe vodom u Metkoviću", stoji u izvještaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist