Aktualno

Dio Pelješca bez struje

Veliko nevrijeme koje vlada na našem području, prouzročilo je oštećenje na više dalekovoda na Pelješkom prodručju zbog čega je dio ovog poluotoka be opskrbe električnom energijom, javljaju iz Elektrojuga i ne znaju kada će oštećenja biti popravljena.

Oštećen je dalekovod 35 kV Ston-Janjina, a danas u 10.40 sati nevrijeme je prouzročilo i veću havariju na dvostrukom 10 kV dalekovodu Pijavičino-Kuna-Oskorušno. Tom prilikom bez napajanja ostala su područja Kune, Crkvica, Oskorušnog, Prapratnog, Trpnja, Vrućice, Divne, i Dube. Prema zasad utvrđenom stanju došlo je do puknuća  vodića i uništenja nekoliko čelično rešetkastih stupova.

Glede izuzetno složenih oštećenja Elektrojug  je zatražio ispomoć specijaliziranih tvrtki kako bi se što prije otkonila nastala oštećenja. Izuzetne probleme na terenu radnicima Elektrojuga stvara snijeg, loša vidljivost i nemogućnost pristupa mjestima oštećenja. Navedena područja biti će bez opskrbe  do daljnjega.
Elektrojug će poduzeti sve radnje da vrijeme do ponovne uspostave napajanja bude što kraće.     

Ilustracija:
Masline u Ponikvama okovane ledom (autor: Roberto Barović)

 

Pročitajte još

OFEL 2023 OKUPLJA ZNANSTVENU ELITU Jedna od vodećih regionalnih znanstvenih i stručnih konferencija u Dubrovniku!

Dulist

Nove promjene za vozače, evo kolike su kazne

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak i srijedu?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija