Aktualno

Hladan tuš iz Vlade – PDV na hranu ostaje isti

Nakon što su se brojni hrvatski građani pritisnuti krizom ponadali kako će im Vlada ublažiti najavljena poskupljenja hrane, stigao je hladan tuš.

Ništa od manjeg PDV-a na hranu, barem ne ove godine. A za sve su, naravno, i ovog puta krivi mediji. Naime, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina za RTL je objasnio kako su novinari njegovu izjavu pogrešno shvatili te krivo prenijeli njegove izjave.

– Ovo je bila nepripremljena i ishitrena izjava vaših kolega. Ovo nije reakcija na sušu, već nešto što se radi zadnja dva, tri mjeseca – objasnio je Jakovina dodavši kako se tek rade analize o tome može li se na pojedine prehrambene proizvode smanjiti PDV. Tek kad analize budu gotove i kad Vlada jasno vidi stvarne učinke toga na državi proračun, prijedlog će ići na usuglašavanje.

– Svi oni koji iole prate financije i proračunsko planiranje znaju da se jedna takva mjere ne može donijeti u par tjedana ili mjeseci – izjavio je Tihomir Jakovina.

Pročitajte još

JESTE LI GA OSJETILI? Potres jačine 4.8 po Richteru u Albaniji

Dulist

DR. IRIS LONČAR O KRAJU JEFTINOG NOVCA ‘Rast kamatnih stopa možemo očekivati već krajem ove godine’

Iva Dedo

NOVA AKCIJA U PONEDJELJAK Darujte krv i učinite svijet zdravijim!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija