Aktualno

Atlantska plovidba preuzela AP Ston

Dubrovački brodar Atlantska plovidba preuzeo je 15. kolovoza u brodogradilištu STX u Južnoj Koreji treću i posljednju novogradnju u tom brodogradilištu.

Riječ je o brodu AP Ston, brodu tipa aupramax i blizanac je nedavno preuzetih novogradnji izgrađenih za dubrovačkog brodara u istom brodogradilištu – m/b AP Astarea (preuzet 4. travnja 2012.) i AP Slano (preuzet 14. svibnja 2012.).

M/b AP Ston ima  57.300 tona nosivosti, ukupne duljine 190 metara, širine 32,26 metara i visine (do glavne palube) od 18,50 metara. Brod pokreće glavni stroj od 9 480 kW, a postiže brzinu od 14,5 milja.
 

Pročitajte još

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

BILI SMO NA PROBI USUSRET VELIKOJ PROSLAVI KUD-A ‘MARKO MAROJICA’ Bala zajedno i mlado i staro! Već 45 godina čuvaju župsku tradiciju

Mia Njavro Banić

Pročitajte tko je u utorak i srijedu bez struje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija