Aktualno

HKD Napredak predstavlja monografiju ‘Župa Hrasno’

studentski dom002

Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Dubrovnik organizira predstavljanje monografije Župa Hrasno don Joza Njavra, a povodom 260. obljetnice postojanja te župe. Hrasno je jedino marijansko svetište u Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji kamo se svake godine u svibnju hodočasti Kraljici Mira.

Monografija će dubrovačkoj javnosti biti predstavljena u četvrtak, 19. listopada, u 18 sati, u Studentskom domu u Dubrovniku, a predstavit će je urednik, izv. prof. dr. sc. Milenko Krešić, župnik i upravitelj Svetišta don Vinko Raguž, prof. Milan Perić, prof. Boris Njavro te izv. prof. dr. sc. Marinko Marić.

Monografija se sastoji od dvadesetak radova koji opisuju i svjedoče povijesni hod ove župe od njenog osnutka do danas. Na oko 700 stranica kroz riječi i slike prikazano je sve ono što je važno za prošlost i sadašnjost ove župe, starijima za sjećanje, a mladima za poticaj da ne zaborave tko su, što su i odakle su njihovi korijeni. Svi oni koji su na bilo koji način vezani za ovu župu u monografiji će pronaći dio sebe i svoje prošlosti.

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist