Aktualno

HKD Napredak predstavlja monografiju ‘Župa Hrasno’

studentski dom002

Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Dubrovnik organizira predstavljanje monografije Župa Hrasno don Joza Njavra, a povodom 260. obljetnice postojanja te župe. Hrasno je jedino marijansko svetište u Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji kamo se svake godine u svibnju hodočasti Kraljici Mira.

Monografija će dubrovačkoj javnosti biti predstavljena u četvrtak, 19. listopada, u 18 sati, u Studentskom domu u Dubrovniku, a predstavit će je urednik, izv. prof. dr. sc. Milenko Krešić, župnik i upravitelj Svetišta don Vinko Raguž, prof. Milan Perić, prof. Boris Njavro te izv. prof. dr. sc. Marinko Marić.

Banner 300x250 DU 1

Monografija se sastoji od dvadesetak radova koji opisuju i svjedoče povijesni hod ove župe od njenog osnutka do danas. Na oko 700 stranica kroz riječi i slike prikazano je sve ono što je važno za prošlost i sadašnjost ove župe, starijima za sjećanje, a mladima za poticaj da ne zaborave tko su, što su i odakle su njihovi korijeni. Svi oni koji su na bilo koji način vezani za ovu župu u monografiji će pronaći dio sebe i svoje prošlosti.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist