Aktualno

Hitnim službama četiri nova vozila

Hitnim službama četiri nova vozila

Hitne službe Dubrovačko-neretvanske županije od srijede su bogatije za četiri vozila.

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovati će na primopredaji tri sanitetska vozila i vozila Hitne medicinske pomoći vrijednih oko 1,1 milijun kuna ispred zgrade Hitne pomoći na Medarevu.

Županija je provela objedinjenu javnu nabavu za ova četiri vozila. Sanitetska vozila namijenjena su za potrebe Doma zdravlja Dubrovnik, Doma zdravlja Korčula i Doma zdravlja Metković dok je vozilo hitne medicinske pomoći namijenjeno za potrebe Zavoda za hitnu medicinu DNŽ.

Riječ je o vozilima koja su opremljena u skladu s najvišim zdravstvenim standardima s punom opremom za hitne intervencije i sanitetski prijevoz. Ukupna vrijednost vozila je oko 1,1 milijun kuna, a namiriti će se iz planiranih decentraliziranih sredstava. Nabavkom novih vozila i ugradnjom kvalitetne medicinske opreme u vozila, domovi zdravlja i Zavod za hitnu medicinsku pomoć DNŽ nastavljaju zamjenu starih vozila novima, čime se osigurava ne samo kvaliteta već i brža skrb za sve pacijente kojima je ona u određenom trenutku potrebna, poručuju iz Županije.

 

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist