Aktualno

FOTO Četiri medicinska vozila stigla u Dubrovnik

FOTO Četiri medicinska vozila stigla u Dubrovnik

Ova akcija dio je naše brige o hitnoj službi i o domovima zdravlja u našoj županiji. Vlada RH je izdvojila za sanaciju bolnice, a preostale ustanove su ostale na brigu županije i mi doista o tome na najbolji način vodimo brigu. Evo i kupnjom automobila za hitnu službu,

te tri za sanitatski prijevoz način je na koji obnavljamo vozni park i na tja način održavamo službu za korist naših građana – istakuo je danas pri primopredaji tri sanitetska vozila i vozila Hitne medicinske pomoći  župan Nikola Dobroslavić.

– Mi smo uz reorganizaciju hitne medicine prošle godine ustrojili i novi zavod za medicinu i time smo znatno poboljšali dotadašnju brigu o tom vidu medicinske pomoći građanima. Dakle, postoje odjeli u Dubrovniku, Metkoviću, Pločama, Korčuli… Mislim da smo time postigli jednu dobru razinu pomoći svim građanima županije – naglasio je župan, te dodao kako je ukupna vrijednost vozila preko milijun kuna.

– To je samo jedan korak u održavanju vozila naših medicinskih službi – zaključio je župan.

Županija je provela objedinjenu javnu nabavu za ova četiri vozila. Sanitetska vozila namijenjena su za potrebe Doma zdravlja Dubrovnik, Doma zdravlja Korčula i Doma zdravlja Metković dok je vozilo hitne medicinske pomoći namijenjeno za potrebe Zavoda za hitnu medicinu DNŽ.

Riječ je o vozilima koja su opremljena u skladu s najvišim zdravstvenim standardima s punom opremom za hitne intervencije i sanitetski prijevoz. Ukupna vrijednost vozila je oko 1,1 milijun  kuna, a namiriti će se iz planiranih decentraliziranih sredstava. Nabavkom novih vozila i ugradnjom kvalitetne medicinske opreme u  vozila, domovi zdravlja i Zavod za hitnu medicinsku pomoć DNŽ nastavljaju  zamjenu starih vozila novima, čime se osigurava ne samo kvaliteta već i brža skrb za sve pacijente kojima je ona u određenom trenutku potrebna.

– Ovo je mudra politika razvoja hitne medicine. Vozila su naša osnovna sredstva za rad i sljedeće godine ćemo nastaviti istim tempom, a moram napomenuti i kako smo odradili još jedan natječaj za nabavu potpuno opremljenog vozila za područje Pelješca kojeg će financirati Dubrovačko-neretvanska županija iz vlastitih sredstava, ne putem centraliziranih, već izdvojenih oko pola milijuna kuna za nabavu vozila. Na taj način mi ćemo nastojati obnavljati naš vozni park te na taj način nastojati održati standard koji je u hitnoj medicini neohodan. To znači a auta ne budu starija od 5 godina i da nemaju pređenih više od 200 tisuća kilometara po vozilu – istaknuo je Luka Lulić iz zavoda za hitnu medicinu DNŽ.
 

Pročitajte još

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist