Aktualno

HEP od danas naplaćuje punjenje električnih vozila na autocestama

Hrvatska elektroprivreda je od ponedjeljak, 24. siječnja 2022. godine, započela s naplatom usluge punjenja na javno dostupnim ELEN punionicama. Naplata se obavlja na sljedećim lokacijama: Autocesta A1: Vukova Gorica, Brinje Istok, Brinje Zapad, Janjče Istok, Janjče Zapad, Zir Istok, Zir Zapad, Kozjak Jug, Kozjak Sjever, Nadin Jug, Nadin Sjever, Prokljan Jug, Prokljan Sjever i Rašćane Gornje; Autocesta A2: Lepa Bukva, Autocesta A3: Spačva, Babina Greda, Dragalić Jug, Gradna Jug, Gradna Sjever, Novska Jug, Novska Sjever, Križ Jug, Križ Sjever, Rastovica, Lučko Jug i Lučko Sjever; Autocesta A4: Ljubeščica Istok i Ljubeščica Zapad i Autocesta A6: Cernik i Lepenica Sjever.
Objavljen je i cjenik, a cijene se razlikuju s obzirom na punjenje tijekom više i niže dnevne tarife (viša tarifa je zimi od 7 do 21 sat, niža tarifa od 21 do 7 sati, a ljeti je viša tarifa od 8 do 22 sata, niža tarifa od 22 do 8 sati). Punionice imaju i maksimalno dozvoljeno trajanje punjenja, a prekoračenje se naplaćuje kunu po minuti. Cijene se razlikuju i ovisno o snazi punjača. Punjenje na priključcima nazivne snage do 22,1 kW tijekom više tarife iznosi 2,70 kuna po kwh, a na nižoj tarifi 2,31 kunu za kWh. Punjenje na priključcima nazivne snage od 22,2 kW do 50 kW u višoj tarifi košta 3,50 kuna po kWh, a u nižoj 2,90 po kWh. Punjenje na priključcima nazivne snage iznad 50 kW je u višoj tarifi 4,95 po kWh, a u nižoj 4,45 kuna po kWh.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Porin za životno djelo pripast će Massimu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Zbog održavanja sustava za upravljanje državnom granicom moguća duža čekanja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija