Aktualno

HEP od danas naplaćuje punjenje električnih vozila na autocestama

Hrvatska elektroprivreda je od ponedjeljak, 24. siječnja 2022. godine, započela s naplatom usluge punjenja na javno dostupnim ELEN punionicama. Naplata se obavlja na sljedećim lokacijama: Autocesta A1: Vukova Gorica, Brinje Istok, Brinje Zapad, Janjče Istok, Janjče Zapad, Zir Istok, Zir Zapad, Kozjak Jug, Kozjak Sjever, Nadin Jug, Nadin Sjever, Prokljan Jug, Prokljan Sjever i Rašćane Gornje; Autocesta A2: Lepa Bukva, Autocesta A3: Spačva, Babina Greda, Dragalić Jug, Gradna Jug, Gradna Sjever, Novska Jug, Novska Sjever, Križ Jug, Križ Sjever, Rastovica, Lučko Jug i Lučko Sjever; Autocesta A4: Ljubeščica Istok i Ljubeščica Zapad i Autocesta A6: Cernik i Lepenica Sjever.
Objavljen je i cjenik, a cijene se razlikuju s obzirom na punjenje tijekom više i niže dnevne tarife (viša tarifa je zimi od 7 do 21 sat, niža tarifa od 21 do 7 sati, a ljeti je viša tarifa od 8 do 22 sata, niža tarifa od 22 do 8 sati). Punionice imaju i maksimalno dozvoljeno trajanje punjenja, a prekoračenje se naplaćuje kunu po minuti. Cijene se razlikuju i ovisno o snazi punjača. Punjenje na priključcima nazivne snage do 22,1 kW tijekom više tarife iznosi 2,70 kuna po kwh, a na nižoj tarifi 2,31 kunu za kWh. Punjenje na priključcima nazivne snage od 22,2 kW do 50 kW u višoj tarifi košta 3,50 kuna po kWh, a u nižoj 2,90 po kWh. Punjenje na priključcima nazivne snage iznad 50 kW je u višoj tarifi 4,95 po kWh, a u nižoj 4,45 kuna po kWh.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

KAOS NA AERODROMIMA Peović: EU se oko zrakoplovnog poslovanja tijekom pandemije potpuno pogubila i osramotila

Dulist

Air France uvodi dodatne linije prema Dubrovniku

Dulist

Provjerite jeste li bez struje u ponedjeljak i utorak

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija