Županija

Hamag otvara ured u Dubrovniku, županija će sufinancirati kamate za male kredite

Hamag otvara ured u Dubrovniku, županija će sufinancirati kamate za male kredite

Dubrovačko-neretvanska županija i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) potpisali su u srijedu sporazum o suradnji. Sporazumom je najavljeno otvaranje HAMAG-ovog ureda u Dubrovniku, točnije u ex-vojarni, a županija je najavila i da će sufinancirati kamate za male kredite.
Sporazum je rezultat prethodnih razgovora o načinu pomoći gospodarstvu u najjužnijoj hrvatskoj županiji, a koja je najteže stradala zbog COVID krize. Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je da je  sporazum ‘prvi korak u pomoći našem gospodarstvu’.
U sporazumu je definirano da će HAMAG – BICRO otvoriti svoj ured u našoj županiji koji će se nalaziti u Poduzetničkom inkubatoru u ex-vojarni. Služit će, kaže, olakšanoj komunikaciji gospodarstvenika s HAMAG – BICRO-om. Smatra da imaju programe koji mogu pomoći prevladavanju krize. Tu se radi o COVID i malim kreditima za male i srednje poduzetnike, kao i kreditima za veće investicije koje uključuju i darovnice.

Hamag otvara ured u Dubrovniku, županija će sufinancirati kamate za male kredite

-Dogovorili smo da će za male kredite koje HAMAG daje vrlo povoljno, u ograničenim visinama, županija sufinancirati ostatak kamate koju treba plaćati na te kredite. Dakle, ti će krediti biti posve bez kamate za korisnike – rekao je Dobroslavić.
Dodao je da je Vlada RH za održavanje zaposlenosti na području Dubrovačko-neretvanske županije isplatila potpora u vrijednosti od 406 milijuna kuna.

Hamag otvara ured u Dubrovniku, županija će sufinancirati kamate za male kredite
Potpisivanju sporazuma prethodio je sastanak s predstavnicima malih i srednjih poduzetnika. Predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Vjeran Vrbanec rekao je da su na sastanku izložili programe koje HAMG – BICRO priprema u idućem razdoblju. Naveo je među ostalim da je gospodarska struktura naše županije oslonjena na turizam.
-Otvaranje ureda u Dubrovnik je bitni iskorak u pokušaju transformacije u strukturi gospodarstva iz turizma u nešto drugo proizvoljno ili prerađivačko. Vidimo da je koronakriza ostavila dubokog traga u ovom sektoru. S COVID kreditima i zajmovima pokušali smo kompenzirati te gubitke – rekao je Vrbanec.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist