Aktualno

Hajduk u finalu Lige prvaka mladih izgubio s 5:0!

Juniori Hajduka izgubili su u finalu Lige prvaka mladih od nizozemskog AZ Alkmaara 5:0. Po dva pogotka za Alkmaar su zabili Poku i Meerdink, a jedan je dodao Addai. Povijesni je to uspjeh za hrvatski nogomet jer nijedna naša momčad mlađe kategorije nikad nije dogurala ovako daleko u Europi.

Trener juniora Hajduka Marijan Budimir imao je na raspolaganju najjaču momčad. Vratio mu se kapetan Marko Capan, kojeg je u utakmici protiv Milana mijenjao Noa Skoko. No za razliku od utakmice protiv Milana, Hajduk je bio u podređenom položaju od samog početka. Alkmaar je dominirao posjedom i stvarao prilike.

Najopasniji je bio Addai, koji je u nekoliko navrata zaprijetio Buljanu, koji je branio sve pokušaje iz igre. Ključan trenutak prvog dijela bio je nesmotren prekršaj Luke Vuškovića, koji je u svom kaznenom prostoru srušio Pokua.

Napadaču AZ-a lopta je bježala izvan terena i nije bio opasan po gol Hajduka, no Vušković ga je srušio i tako poklonio penal Nizozemcima. Addai je s bijele točke uspio svladati Buljana, koji je pogodio u koju će stranu lopta ići, no nije uspio obraniti. Alkmaar je zabio u zadnjoj minuti prvog poluvremena.

Raspad u drugom poluvremenu

U drugom dijelu Hajduk je stvorio dvije dobre prilike, Pukštas je imao najbolju u 54. minuti, kad nije dobro zahvatio loptu nakon povratnog dodavanja Vrcića. Antunović je poslije toga pucao s 20 metara, no golman AZ-a bio je koncentriran i odbio tu loptu u korner.

Nizozemci su nakon toga krenuli u napad, a Hajdukova obrana se raspala. Poku je zabio za 2:0 u 70. minuti nakon jako dobre akcije, a onda se Alkmaaru otvorilo. Poku je zabio i u 76. minuti. Brajković je izgubio loptu, a Poku se sjurio na nepostavljenu obranu Hajduka. Odigrao je dupli pas s Meerdinkom i našao se sam pred Buljanom te pogodio za 3:0.

Meerdink je u 79. minuti zabio za 4:0. Napadač Alkmaara nakon asistencije odlučio je sam riješiti akciju za četvrti pogodak. Prošao je između dvojice stopera Hajduka i sjajno pogodio Buljanovu mrežu s ruba kaznenog prostora. Meerdink je golijadu zaključio pogotkom u 87. minuti za konačnih 5:0, piše Index.hr. 

 

Foto: HNK Hajduk Split Facebook 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist