Hrvatska

HAJDAŠ DONČIĆ ‘Odluka o Pelješkom mostu sredinom sljedeće godine’

HAJDAŠ DONČIĆ 'Odluka o Pelješkom mostu sredinom sljedeće godine'

Studija izvodljivosti za Pelješki most trebala bi biti gotova na proljeće sljedeće godine, a sredinom godine mogli bi imati odluku o tome s kolikim udjelom će EU sufinancirati izgradnju toga mosta – izjavio je u petak u Bruxellesu ministar prometaSiniša Hajdaš Dončić.

Kako prenosi Jutarnji list, Hajdaš Dončić u petak se sastao s povjerenicama za promet Violetom Bulc i za regionalnu politiku Corinom Cretu, te koordinatorom EU-a za Mediteranski koridor Laurensom Janom Brinkhorstom.

– Moj privatni dojam je da kod novih povjerenica postoji veliki senzibilitet za projekt gradnje Pelješkog mosta tako da vjerujem da bi negdje sredinom sljedeće godine mogli imati odluku o visini subvencija iz EU-a. Sada imamo tri instrumenta, tri fonda plus Junckerovu inicijativu tako da vjerujem da će biti dovoljno novca da se taj važan projekt sufinancira sredstvima EU-a – rekao je nakon sastanka Hajdaš Dončić.

Dodao je da je nakon ponovljenog natječaja izabran izvođač studije radova, koja će se također financirati europskim sredstvima, da se dovršetak studije očekuje krajem travnja ili početkom svibnja, što je sinkronizirano s izdavanjem građevinske dozvole za novi most.

– Tada ćemo biti spremni za razgovor o visini sufinanciranja i vjerujem da će do toga doći, samo je pitanje hoće li to biti sredinom ili krajem sljedeće godine ili početkom 2016. – rekao je ministar.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist