Grad

GRADI SE KOLEKTOR Većini Zatonjana priključak na kanalizaciju

Iz Gradske uprave izvijestili su kako su gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić obišli radove koje Vodovod provodi na izgradnji kolektora odvodnje otpadnih voda u Zatonu Malom.

Naime, u Zatonu Malom se izvode radovi na izgradnji kolektora odvodnje otpadnih (sanitarnih) voda u dužini 250 metara, profila DN 300 milimetara. Izgradnjom ovog kolektora omogućit će se priključak na sustav javne odvodnje svih objekata na gravitirajućem području.

-Gradonačelnik Franković istaknuo je značaj ove investicije za ekološku sliku zatonske vale jer će se zahvaljujući izgradnji kolektora na sustav odvodnje spojiti i veće stambene zgrade iznad ceste čije je neriješeno stanje odvodnje godinama ugrožavalo okoliš i kvalitetu mora u zatonskoj vali. Također je najavio i izgradnju kanalizacijske mreže u naselju Štikovica, koju Vodovod planira započeti krajem godine – ističu iz Gradske uprave.

Predsjednik Uprave Vodovoda Luka Matušić izrazio je zadovoljstvo investicijama u Zatonu, posebno s obzirom na probleme s onečišćenjem Palate koji su bili prisutni posljednjih godina.

-Izgradnjom ovog kolektora te u ovoj godini također planiranom izgradnjom obalnog kolektora GMK 16 i GMK 17 završit će se kanalizacijska mreža Zatona Malog te će se većini objekata omogućiti priključak na sustav javne odvodnje – dodao je član Uprave Vodovoda Vicko Begović.

Ugovorena ukupna vrijednost predmetne investicije iznosi 485 253 kuna bez PDV-a, a rok završetka radova je 4. svibnja 2018. godine.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA: Izgubili smo izuzetne ljude, njihov život bio je zalog našeg mira

Dulist

Korak bliže alternativi za vodoopskrbu povijesne jezgre

Dulist

Ivica Cumeljan podijelio svoja iskustva iz Domovinskog rata sa školarcima Mokošice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija