Županija

GRUDA Počeli radovi na izgradnji Vatrogasnog doma vrijednog 11,3 milijuna kuna

GRUDA Počeli radovi na izgradnji Vatrogasnog doma vrijednog 11,3 milijuna kuna

Na Grudi su započeli radovi na projektu izgradnje i opremanja Vatrogasnog doma, vrijednog 11,3 milijuna kuna. Projektirani objekt se sastoji od 3 različite cjeline, a to su garažni dio, uredski dio te desetmetarski toranj projektiran kao čelična konstrukcija, s čeličnim dvokrakim stubištem. U zgradi vatrogasnog doma planiran je prostor za smještaj i boravak vatrogasaca, smještaj i skladištenje odgovarajućih sredstava zaštite, vodeći pritom računa da je osigurana njihova stalna spremnost za brzo i efikasno reagiranje u slučaju nesreće.
Planirana garaža je kapaciteta 7 vatrogasnih vozila, od kojih je jedno parkirno mjesto predviđeno i za servisiranje i održavanje vozila, s radionicom i skladištem. U dijelu garaže uz objekt pratećih sadržaja smještena je dvorana za tjelovježbu.
U istočnom krilu su smještene garderobe, sanitarije i 2 spavaonice, a u zapadnom dijelu prostorije za boravak, s kuhinjom i blagovaonom, zatim dvorana za edukaciju kao i prostorija za krizni stožer, koja ima pregled na prostor ispred i u garažu, te ured za administraciju.
Izgradnjom vatrogasnog doma na Grudi osigurat će se kvalitetan prostor i uvjeti za obuku vatrogasnih i interventnih snaga koje sudjeluju u akcijama zaštite i spašavanja te u situacijama prirodnih katastrofa. Na taj način maksimalno će se podići operativna spremnost vatrogasnih i interventnih službi cijelog područja.
Uz Reciklažno dvorište Konavle, izgradnja Vatrogasnog doma predstavlja još jedan kapitalni infrastrukturni objekt u Konavlima koji se financira sredstvima EU.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist