Zanimljivosti

“Gromoglasno upozorenje s ceste smrti”

Stanovnici Rožata uputili su krajem kolovoza gradonačelniku Vlahušiću, županu Dobroslaviću i načelniku PU dubrovačko-neretvanske Tonćiju Radibratoviću peticiju s moblom što hitnijeg rješavanja problema na dijelu Jadranske magistralne ceste koji prolazi kroz Rožat.

Taj dio magistrale postao je poprište sve češćih prometnih nezgoda, a u tekstu peticije koju je potpisalo stotinjak stanovnika Rožata navodi se kako na rješenje rožatske „crne točke“ više nije, „ni uz najbolju volju, moguće čekati“.

– Teško je povjerovati stanovnicima Rožata da žive od danas do sutra, te da je svaki odlazak na autobusnu čekaonicu pri odlasku ili povratku s posla vrlo neizvjesan i može završiti s katastrofalnim posljedicama. Imajte na umu da se ipak radi o naseljenom mjestu s velikim brojem male djece koja svakodnevno prolaze tom cestom – poručuju potpisnici peticije te se ujedno pitaju zar je potrebno čekati da se dogodi tragedija kako bi se razmislilo o nadležnosti, proračunskim sredstvima i mogućnostima.

Pozvali su potpisnici peticije gradonačelnika, župana i načelnika PU da im se pridruže u večernjim satima kada se s taraca kuća mogu „promatrati utrke nepromišljenih vozača iz smjera Mokošice prema Gradu“.

– Imajte na umu da obavljate zahtjevne i odgovorne dužnosti, te da ste ih se prihvatili radi dobrobiti stanovnika Grada i Županije. Nije lako, ali smatramo da, barem od pokušaja za zaštitom naših života ugroženih na ovakav način, ne možete biti izuzeti, čega ste, vjerujemo, i sami svjesni. Nakon godina neaktivnosti svih struktura i zanemarivanja ovog problema shvaćate da je gromoglasno upozorenje s ceste smrti potrebno poslati. Takav luksuz sebi ipak možemo dopustiti – stoji u tekstu peticije kojeg potpisuju mještani Rožata.

Pročitajte još

UZ PEKARSKE SLASTICE U Domu za starije Dubrovnik obilježili dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dulist

Na papercraft radionicama izrađivale su se figure životinja i maske u obliku ptice

Dulist

POZIV NA AUDICIJU Budi Linđovac, čuvaj tradiciju i sviraj, putuj, pjevaj…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija