Grad

Gradu Dubrovniku 1,1 milijun kuna za edukaciju javnosti o gospodarenju otpadom

Gradu Dubrovniku 1,1 milijun kuna za edukaciju javnosti o gospodarenju otpadom

Gradu Dubrovniku odobreno je 1,1 milijun kuna bespovratnih sredstava za edukaciju javnosti o gospodarenju otpadom.

Naime, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike dana 2. kolovoza obavijestilo je Grad Dubrovnik da je prihvaćen prijedlog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o dodjeli bespovratnih sredstva u iznosu od 1 178 933 kune za projektni prijedlog R’eDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika’.

U postupku dodjele bespovratnih sredstava u Operativnom programu ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’ Ministarstvo zaštite okoliša je kao posredničko tijelo razine 1 potvrdilo prijedlog Fonda, posredničkog tijela druge razine, o prihvatljivosti izdataka za predmetni projektni prijedlog.

Posljednja faza u postupku, stoji u dopisu kojeg potpisuje ministar Tomislav Ćorić, jest donošenje Odluke o financiranju te u konačnici potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava.

Takozvane izobrazno-informativne aktivnosti sastavni su dio Plana gospodarenja otpadom za razdoblje od 2018. do 2023. godine koje je Gradsko vijeće usvojilo u svibnju. Program uključuju edukaciju javnosti kroz provođenje niza aktivnosti po pitanju unaprjeđenja sustava odvojenog prikupljanja otpada.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist