Politika

GRADSKO VIJEĆE Treba znati biti suncokret!

GRADSKO VIJEĆE Treba znati biti suncokret!

Nadolazeća sjednica Gradskog vijeća bit će, blago rečeno, zanimljiva.

Uz neizvjesnost opstanka vladajuće koalicije ukoliko SDP napusti tzv. Dubrovački dogovor, a DDS, odnosno Pero Vićan iskoristi situaciju i pokaže svima da nije 'mali od kuhinje' kako su ga držali posljednjih nekoliko mjeseci, sam dnevni red sjednice osigurava sapunicu kakvu smo navikli gledati pred malim ekranima.

IZVJEŠĆE O RADU

Osim što će Vide Matić otići iz vijećničkih klupa prije nego je u njih upravo i zasjeo, neizostavna su i vijećnička pitanja koja često imaju tragi-komični karakter. Nedugo nakon linije 'rešetanja', pred dubrovačkim  vijećnicima naći će se i izvješće o radu gradonačelnika Andra Vlahušića za razdoblje od siječnja do srpnja ove godine. Gradonačelnik će izaći za govornicu i ustvrditi kako je 'prvu polovicu 2013. godine obilježio završetak radova na velikim projektima cestogradnje koji su uvelike riješili najveći komunalni problem – protočnost prometa', te kako i 'najveća financijska prijetnja, Garaža Dubrovnik, ide prema stabilizaciji', a od navedenih stavki posebno u oči bode ona u kojoj se govori o projektu golfa na Srđu, i u kojoj se tvrdi kako je 'Grad Dubrovnik sukladno propisima održao proširene javne rasprave te organizirao i financirao provedbu javnog referenduma.'.

Valjda se Vlahušić nada ako dovoljno puta ponovi kako je upravo on zaslužan za referendum, da će narod u to i povjerovati. No hajdemo se podsjetiti kako je upravo na obećanju referenduma on i dobio prve izbore, da bi potom četiri godine ignorirao birače, a nakon prikupljanja dovoljnog broja potpisa od strane inicijative Srđ je naš, bio silom zakona primoran raspisati referendum mjesec dana prije posljednjih izbora. Stoga, ova izjava u Izvješću o radu vjerojatno može ići uz bok onoj kada je poručio da je neizlazak na referendum aktivno sudjelovanje u njemu.

No, na stranu činjenica da se izvješće o radu sastavlja copy/pasteanjem sa službenih stranica Grada, pa je tako u njemu ostalo dnevno orijetiranog teksta poput' s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović potpisali smo DANAS ugovor kojim je….', i na stranu činjenica da je ogroman broj zavedenih projekata otvoren pred sam kraj predizborne godine, ponovno treba izdvojiti dio po kojem je 'rekonstrukcija Ilijine glavice epohalan projekt', a'pothodnik je osvijetljen i uređen i pruža najvišu sigurnost, osobito djeci iz obližnje Osnovne škole i vrtića'.

Neka još jednom ostane zabilježeno kako je cijelo raskrižje napravljeno po dozvoli iz 1982. godine,  bez svih valjanih papira, a kako je pothodnik pušten u upotrebu bez uporabne dozvole.

No u cijelom izvješću valja izdvojiti jedan naizgled beznačajan dio zbog kojeg se treba zapitati živi li gradonačelnik u istom Dubrovniku sa svojim sugrađanima.

Članak u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju duLista

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist